Breaking News

Ferenczi Szilvia: A ​pormanó újabb kalandjai {Értékelés + Nyereményjáték}

Ferenczi Szilvia: A ​pormanó újabb kalandjai

A blogturnéról




Végre megjelent Ferenczi Szilvia új mesekönyve, amiben folytatódik a Pormanók és a bájos lurkók kalandos, vicces története.

Tarts velünk a blogturnén, ismerd meg az újabb humoros szituációkat! Sőt, ha velünk játszol, meg is nyerheted a könyv egy példányát.

Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 120
Illusztrálta: Ráduly Csaba
ISBN: 9789633997628
Sorozat: Pormanó 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: -
Moly link
Megrendelési link
Ki a titokzatos új manó?
A pormanó és barátai újabb kalamajkába keverednek: a környékükön egy furcsa lény
ijesztgeti a gyerekeket, és mindenki orra alá borsot tör. A manók úgy döntenek, maguk veszik kézbe az ügyet, és zseniális tervet eszelnek ki az elkapására.
Ezzel kezdetét veszi az izgalmas üldözés a sötét alagsortól egészen a panelház legtetejéig, a tetőfolyosóig. A kis csapat a veszélyekre fittyet hányva ered a bajkeverő nyomába, sőt, még a szemétledobó csövébe is bemerészkednek. Manórablás, ejtőernyőzés, csúzli és köpőcső párharca – ebben a könyvben mindent megtalálsz, ami egy lélegzetelállító kalandhoz kell.
Vajon sikerrel járnak apró barátaink? Végül megszabadulnak a bosszantó manótól, vagy inkább szert tesznek egy új barátra?
Kalandozz pormanóval Te is!

Az első mondat:


"Hűvös márciusi hajnal volt."

Véleményem


A pormanó és a többiek visszatértek!

Nagyon vártam a folytatást, mert az első rész is elképesztően cukira sikerült. A pormanó ötletét még mindig imádom, és nagyon tetszik, hogy a második résszel tovább nőtt a világ - bár azt is elismerem, hogy tudtam azonosulni a gyerekek érzéseivel, akik már alig tudták követni, tulajdonképpen hány manó is van, és honnan bukkanhat elő még valami. 

De az ötlet ezzel együtt cuki, és vicces volt látni, hogy most gyakorlatilag egy amolyan igazi gyerekháborúba keveredtünk. Megvolt a két oldal, a felderítés, az összecsapás - minden, ami kell. Azok a régi idők jutottak eszembe, amikor mi magunk is hasonlókat játszottunk alsóban, igaz, mi sajnos manók nélkül - legalábbis tudtommal. Na de egészen konkrétan: felbukkan egy új manó a fürdőszobában, aki rögtön gondoskodik róla, hogy pormanóék el akarjanak számolni vele egy bizonyos nem kívánatos vízözönért. És persze valamit kellene kezdeni a szemétledobó lakójával is, aki most már tényleg rettegésben tartja a környéket. 



Akadt néhány csavar is a történetben - amikor például először mentek át Gizi nénihez, nagyon meglepődtem. Nem lövöm le a poént, de ez a fordulat kifejezetten tetszett, és valóban sok kérdést felvetett, amit aztán elkezdhettek kifejteni. 

Amit még mindig imádok: az illusztrációk. Komolyan mondom, le a kalappal Ráduly Csaba előtt, minden dicséretem az övé. Imádom már csak nézegetni is a rajzokat, olyan ölelgetnivalóan cuki a legtöbb manó, hogy én is szeretnék egy sajátot. A legjobb szerintem még mindig a bolyhos-cuki pormanó, de nagyon a szívemhez nőtt kedvenc kormos barátunk is.

És hogy ezt bizonyítsam: behoztam a könyvet a munkahelyemre is, hogy itt is olvassam az üresjáratomban, mire a kolléganőm, akinek alsós fia van, rögtön meg is jelent, hogy mi ez. Belelapozott, neki is nagyon tetszett, ráadásul értékelte, hogy elég nagy betűkkel van szedve a kötet, így tökéletes lesz olvasásra a fiának - már le is boltoltuk, hogy hétfőn hozom neki az első részt. 

Kingából el tudtam volna viselni egy kicsit többet is a könyvben, előre csajok! De egyébként összességében megint csak nagyon szerettem ezt a könyvet, mindenkinek ajánlom.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7597_pormano_2-20170403_192935.pdf?ap_id=Deszy


Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,



Nyereményjáték


A Pormanó gyönyörűséges illusztrációit Ráduly Csabának köszönhetjük. Szerencsére a tehetséges rajzoló szupercuki képeit más mesekönyvekben is megtalálhatjátok.

A játékunk egyszerű: írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy az adott blogon lévő illusztráció mely mesekönyvből származik. Sok sikert!

A válaszolók között 1 példányt sorsolunk ki a mesekönyvből. 

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09.11. – Szembetűnő
09.13. – Sorok Között
09.15. – Deszy könyvajánlója
09.17. – Dreamworld

Nincsenek megjegyzések