Breaking News

Kedvenc vicces karakterek

Már jó ideje nem jelentkeztem a TOP 5 Wednesday rovattal, ami már csak a közösségi szellem miatt is ciki, de most végre jól álltak együtt a csillagok, időm is volt és a téma is megihletett, úgyhogy... Tessék kapaszkodni, megint itt a szerdai TOP 5-ös lista.





A toplisták témáit Goodreadsen találjátok meg, más hazai bloggerek listáit pedig a TOP 5 Szerda zónában. 

Az eheti téma kifejezetten vicces - vagyis maga a téma nem, csak a téma. Értitek. :D 

Szóval a téma: vicces karakterek, humor heroldok, átverők, akiktől lefordultok a székről a nevetéstől. Mert ugye április 1. volt múlt héten. És hát... nagyon könnyen összeállt a TOP5-ös listám ezen a héten. 

5. Fred és George Weasley



Sajnos Fred és George valóban csak mellékszereplői a Harry Potter sorozatnak, és fanfictiont se olvastam róluk annyit, mint amennyit megérdemelnének (a Hermione-Fred párosításos romantikus sztorikat nem számolom), de kétségtelen, hogy ez a két figura rögtön beugrik szerintem szinte mindenki a vicc - átverés témában.

És csalok is egy kicsit, hiszen ketten vannak, de pont úgy kezelem őket, mint ahogy maga Rowling is: párosan. 

Fred és George a legdrámaibb pillanatokban is képesek mosolyt csalni az ember arcára, és bár nagyon sok olyan jelenetük nem volt, amiktől lefordultam a székről, a vicceik és a jeleneteik nagyon maradandóak, mert mindig a legjobbkor jönnek. Talán a legkedvesebb számomra a rádiózásuk volt a nagyon drámai hetedik kötetben, mert igen, ők még ott is képesek voltak megnevettetni.

És hogyan is maradhatnának le erről a listáról azok a karakterek, akik még viccboltot is nyitnak?


4. Jace Wayland/...



Az Árnyvadász világ Jace-e inkább mint álompasi vált ismertté a YA regények kedvelői között. Mert jól néz ki, és vannak aranyos romantikus vallomásai - de arról azért talán kevesebbszer esik szó, hogy nem csak azért szeretjük annyira, mert a kemény külső érző szívet takar, ez pedig szuper párosítás, hanem azért is, mert félelmetesen jó a humora.

Egészen más humort képvisel persze, mint az előbb említett páros, hiszen Jace inkább az éles nyelve miatt humoros. Mindenkinek beszól, mindenen tud élcelődni - még saját magán is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a TOP 10-es idézetes listája.

Ami biztos: én számtalanszor nevettem nagyon jót Jace beszólásain, egészen más lenne az Árnyvadász világ nélküle.


3. Calderon (Calderon)

Calderont ismerni kell. Nem akar ő vicces lenni. Egyszerűen csak az. Sokszor annyira abszurd, amit csinál, annyira kiszámíthatatlanok a manipulációi, annyira érdekesek a normális ember számára teljesen abszurd logikai csavarjai, amin egyszerűen nem lehet nem jól szórakozni. 

Már az első regénye alapszituja is röhejes: állást vállal, hogy legyen pénze a temetésére. Most őszintén!

– … Az előírások szerint kötelező szólnia a szexuális zaklatásról is. 
– Igen? Kérem, nem tegyék! 
– Kapitány! – hördült fel Hegamon, de Calderon ugyanazzal a lendülettel folytatta: 
– Ha Önöket zaklatják, véletlenül se hozzám forduljanak, hanem újdonsült személyzeti tisztünkhöz. Ha Tives a molesztáló, természetesen szívesen látom a minél részletesebb beszámolóval önöket. Ha van, hozhatnak felvételt is.



2. Nem John Nem Smith (Holdnak árnyéka)

Nem John Nem Smith (tudom az igazi nevét, de nem kötöm az orrotokra :P) az én "köreimben" kevéssé ismert, hiszen nem YA regény szereplője, ráadásul magyar regényé, és nem is óriási kiadónál jelent meg.

Viszont én gyakorlatilag végigröhögtem a könyvét. Sok szempontból hasonló élményt jelentett számomra, mint Calderon. Leginkább a követhetetlenül csavaros gondolkozása okozza a vicces jeleneteit, és a beszólásai is viccesek. 

Már a nyitójelenetével megvett kilóra. Nem lövöm le poént, tessék olvasni!

– Milyen hazug, képmutató, megbízhatatlan egy gazember vagy te! 
– Mitzuki, ez a kapcsolatunk alapja! Amikor először beszéltünk egymással, még direktlinken, csak két dolog volt biztos. Egy; te nem vagy tizenhat éves. Kettő; engem nem hívnak John Smithnek. Erre építettük az egészet!


1. Mark Watney (A marsi)



Mark Watney nem azért került ide, mert egészen véletlenül épp A marsi, elnézést a Mentőexpedíció film megy e poszt megírásakor a háttérben, immáron sokadszorra. 

Mark Watney nagyon megküzdött ezért a tisztért. Képes volt elcipelni a hátán egy szinte egyszemélyes regényt, egy rendkívül kevés igazi interakcióval bíró sztoriban, ami tele van fizikai és kémiai leírásokkal. Na, ezt csinálja utána valaki!

Mark Watney az az ember, aki úgy tud tudományos leírásokat előadni, hogy sír az ember a röhögéstől.

Mark Watney az, aki képes elérni, hogy más szemmel nézz a krumplira és a ragasztószalagra. 

Mark Watney fogalom. Pont.

(…) Nem gondoltam, hogy a laptopnak baja lehet odakint. Ez csak elektronika, nem igaz? Elég meleg marad arra a rövid időre, amíg szükségem van rá, levegő pedig egyáltalán nem kell neki. 
Azonnal meghalt. A képernyő még azelőtt elsötétült, hogy kiléptem volna a légzsilipen. Mint kiderült, az „L” az „LCD”-ben annyit tesz, hogy „likvid”. Gondolom, vagy megfagyott, vagy elpárolgott. Lehet, hogy írok majd egy vásárlói értékelést. „A terméket a Mars felszínére hoztam. Nem működött. 0/10”.

1 megjegyzés: