Breaking News

A YA szerzők összefogtak a jó ügyért - Veronica Roth, Ransom Riggs, Marie Lu és Nicola Yoon is

Nem tudom, ki mennyire van képben az amerikai politika kapcsán, mindenesetre nagyon röviden: a mostani kormány intézkedései nyomán az elfogott illegális bevándorlóktól elválasztják a gyerekeiket, és sorra kerülnek elő az embertelenebbnél embertelenebb sztorik egyedül síró négy évesekről és rettegő Down-kóros kisgyerekről.

Természetesen mindenki felháborodva figyelte az intézkedéseket, és most a YA szerzők is összefogtak. 




Szerdára több mint 150.000 dollárt gyűjtöttek össze, amit olyan szervezetek kapnak meg majd, akik a bevándorlással kapcsolatos segítséget nyújtanak: például jogi támogatást vagy a gyermekek védelmét támogatják.

Idézem a nyilatkozatukból:

"A gyermekkönyv irodalom tagjainként, akik a karrierjüket a tinédzser és fiatal olvasók világára építettük, együtt, összefogva szeretnénk felszólalni a migráns gyerekekkel szembeni embertelen eljárás ellen. Úgy gondoljuk, az ártatlan gyerekeket nem szabadna elválasztani a szüleiktől. (...) Jobbat várunk és követelünk, és azt kérjük az olvasóinktól, hogy ők is tegyék ugyanezt."

És hogy itt álljon a szerzők teljes listája, akiknek a nagy részét mi is ismerjük: Melissa de la Cruz, Margaret Stohl, Pseudonymous Bosch, Ransom Riggs, Tahereh Mafi, Marie Lu, Veronica Roth, Jenny Han, Victoria Aveyard, Soman Chainani, Brendan Reichs, Ally Condie, Sabaa Tahir, Kami Garcia, Rainbow Rowell, Renée Ahdieh, Danielle Paige, Adam Silvera, Nicola Yoon, C. Alexander London

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom, amikor ilyen ügyek mellett felszólalnak a szerzők, akiket szeretek.

Nincsenek megjegyzések