Breaking News

Miért ma ünnepli Molière-t a Google?

Aki felnézett ma már a Google oldalára (amire elég nagy az esély), láthatta, hogy ma Molière munkássága előtt tiszteleg a kereső.

De vajon miért ma?




Nem kell sokat keresgélni ahhoz, hogy kiderüljön, hogy sem a születésnapjának, sem a halálának nincs ma évfordulója. Akkor mégis miért?

Nos, más az ok: Molière utolsó drámája A képzelt beteg volt, annek első előadására pedig 346 évvel ezelőtt ezen a napon, 1673. február 10-én került sor. Ezen apropóból választotta ma témájául a drámaíró munkásságát a Google: a lapozható rajzok a drámaíró egy-egy közismert darabjából villantanak fel jeleneteket. Utolsó művének tragikus különlegessége, hogy Molière A képzelt beteg egyik, a bemutató után néhány nappal (február 17-én) műsorra tűzott előadásán összeesett a színpadon, majd néhány óra múlva meghalt.

Ezeken a helyeken jelenik ma meg az új Google embléma:



Nem ez az első alkalom, hogy író előtt tiszteleg a Google - én is írtam annak idején a Végtelen történet kapcsán erről, de Louisa May Alcott is kapott Doodle-t és Dr. Maya Angelou amerikai költőnőről is megemlékeztek nem is olyan régen.

Nincsenek megjegyzések