Breaking News

M.J. Edwards: Kissing the Coronavirus {Értékelés} - 18+



Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 16
ASIN: B087KR2CQC
Nézőpont: E/3
Függővég: van
Bechdel-teszt: megbukott
Goodreads link (2,48)
Megrendelési link
She was supposed to cure the Coronavirus. Instead... she fell in love with it.

Dr Alexa Ashingtonford is a part of a crack team of scientists tasked with finding the cure to the devastating Coronavirus. Little did she know she would end up falling in love with it, in this steamy viral-erotica.

Kissing the Coronavirus is a steamy tale about forbidden love and dark desires come to life.

Az első mondat:


"Dr Alexa Ashingtonford stared at the test tube between her fingers, her perfectly pink manicured nails clashing with the pale, bubbling liquid inside."

Véleményem


Vigyázat! Az értékelés spoileres!

Tudjátok, hogy időnként kifejezetten szeretek trash-t olvasni, mert amellett, hogy az abszurditásfaktor miatt elképesztően jókat röhögök olvasás közben, még az értékeléseket is szeretem megírni hozzájuk.

Az abszurd irodalomra még évekkel ezelőtt, a dinoerotica berobbanása miatt találtam rá - ha esetleg valaki lemaradt, akkor most tájékoztatom, ebből jó pár tucat novellát lehet találni Amazonon, de még regény is íródott. Ezután kalandoztam még erre-arra, hogy megismerjem ezt a... zsánert? Akkoriban olvastam az I Fucked Frosty és a Taken by the T-Rex című nyalánkságokat is - ha esetleg valakit érdekel, mindkettőt értékeltem, a fenti linkeken elérhetőek az értékeléseim, szigorúan 18+-osok! És bár a szerzője és az itthoni Ulpius kiadású megjelenése miatt nem tartozik az abszurd erotikához szigorúan véve, én azért bátran ide sorolnám még a Megigézve című gyöngyszemet is. Ezekhez képest még A rabul ejtett szűz című édesnégyes is csak pajkos estimese.

Úgyhogy amikor kiderült, hogy eljött a koronavírus is az abszurderotika irodalomba, nem is volt kérdés, hogy olvasnom kell...




Na de mint kiderült már rögtön a cím elolvasása után, a koronavírus hullám egy újfajta abszurd erotika vonal eljövetelét hozta meg nekünk, ez nem csupán egyetlen történet: a Kissing the Coronavirus ugyanis viralerotica! Nem vicc, ez kapott egy külön alzsánert, szóval tessék kapaszkodni, ha ez siker lesz, jöhet a folytatás.

Persze az abszurditási skálán voltak már ennél durvább dolgok is - tudom, nehéz elképzelni, de higgyetek nekem, voltak -, úgyhogy valójában nagyon is számíthattunk rá, hogy a koronavírus nem marad ki az abszurderotika szerzők palettájáról. Inkább az a csoda, hogy ennyit kellett várni rá, hogy igazán felkapják. (Áprilisban jelent meg, szóval azzal véletlenül sem szeretném vádolni a szerzőt, hogy lassan reagált volna a történésekre, inkább az internet népe volt lassú ebben a tekintetben.)

A Kissing the Coronavirus egy rövid, 16 oldalas kis szösszenet.

Épp ezért nem is cicózunk túl sokat, hiszen nincsen rá időnk. 

Főszereplőnk, Dr. Alexa Ashingtonford - miért szeretik az alliterációt ennyire az abszurderotika szerzők? - kutatóorvos, aki egy kis csapattal a koronavírusra próbál gyógymódot találni. Csakhogy már a második mondatból egyértelművé válik, hogy Alexát nagyon is beindítja a vírus, még a szíve is hevesebben dobog, amint kezébe veszi a koronavírus-mintát. A negyedik mondatra pedig már el is jutunk a "pulzáló, erektált pénisz" hasonlatig - mármint a kémcsővel. Mondom, itt nincs idő a lassú szerelembe esésre, ez még csak nem is instalove, itt bizony Alexa hormonjai már tombolnak. Szinte in medias res érkezünk meg a sztoriba. 

Némi logikus magyarázatot azért próbál a szerző adni Alexa viselkedésére, hiszen a koronavírus miatt szegénykénk olyan elszigetelt, hogy már nagyon régen nem volt férfival - így teljesen érthető reakció, hogy lázba hozza bármilyen hosszúkás alakú, kemény tárgy, ami a közelébe kerül. Pech, hogy ez most épp a vírus mintáját tartalmazó kémcső.




A vonzalmat pedig nem lehet csak úgy szőnyeg alá söpörni, Alexa és koronavírus szerelme még a fizika törvényeivel is szembemennek: a vetkőző Alexa látványának és némi rázásnak köszönhetően ugyanis még a kémcső is... nos, dagadni kezd. 

She took the test and shook it. The bubbling, creamy liquid sloshed against the inside of the tube. It fizzed up and Alexa swore she could feel the glass expanding.

A novellába belefért egy váratlan fordulat, amire nem számítottam: a szerelmi légyott közepén - igen, a kémcsővel - betoppan még Alexa főnöke is. Micsoda fordulat!

Logikát keresni egyébként mindenféle szempontból nehéz a sztoriban. Megtudjuk például, hogy a főnök bajszán nem tudja túltenni magát Alexa, mondhatjuk, ez bizony kizáró tényező - de az, ha koronavírus a partner, az tök oké. 

Na de innentől jön az igazán izgi rész. Kiderül, hogy a csapatból igazából már csak a rettentő furcsa nevű főnök és Alexa maradtak, és már majdnem készen is áll a korona gyógyszerük a tesztelésre.

Persze vigyázni kell, ha egy kielégítetlen nő kerül a kémcsövek közelébe, valamilyen megmagyarázhatatlan okból - talán a szenvedély vezette - Alexa ugyanis úgy érzi, a gyógyszerben kevés még a koronavírus, szóval egy kicsit még csöppent bele.

Dr. Gurtlychund gyanútlanul visszaérkezik és megtudjuk, hogy bizony ő is elkapta a koronát - Alexa első gondolata pedig az, hogy nem tartották a távolságot, ahogy kellett volna. Értitek, épp ******** egy kémcsőnyi koronával, aztán gond nélkül löttyintgette szabadkézzel a gyógyszerbe, de az, hogy a doki a közelébe ment koronásan, az bizony para.

De mivel ebben a sztoriban senki sem normális, a mi jó bajszos dokink úgy gondolja, jó ötlet lesz magán kipróbálni a gyógyszert - amit ugye Alexa az előbb jól "helyretett".

A következő pillanatban pedig pápá, Dr. Gurtlychund, üdvözlet Hulk!

A koronavírus elfoglalja a doki testét, és valamilyen oknál fogva egy zöld izompacsirta lesz belőle... nagy... khm... mindennel. 





'Then... who are you?' asked Alexa.
'I don't know.'
'Do you know who you are?'
'I think so,' he said.
(...)
'Are you... the virus?'
'Yes,' he said.
'You're Coronavirus? COVID-19?'
'Yes.' 

Na, kb. ennyi logikát kell keresni a sztoriban. A vírustól zölddé, kigyúrttá és szexivé változott doki - aki már nem is a doki, így már a bajusz sem kizáró tényező - először nem tudja, ki ő, majd kiderül, hogy ő maga a koronavírus, aki átvette a doki helyét. 

Ééééés... dobpergés....

'What's your name?" she asked.
'Call me Covid,' he said.


Tehát viszlát, fura nevű barátunk, itt van helyetted Covid! 

Félni persze nem kell tőle, ugyanis mint kiderül - micsoda meglepetés azután, amit Alexa a vírussal művelt a remekmű elején - a nő már elkapta a vírust, innentől immunis, úgyhogy jöhet a bugi Coviddal.

Egyébként ha azt gondolnátok, hogy csak maga a sztori ennyire abszurd, akkor tévedtek, ugyanis a sztoritól függetlenül a szöveg is tele van gyöngyszemekkel, mint például:

He lowered his neck and chewed away her bra, allowing it to drop to the floor so her breasts were unleashed. They bounced around like water balloons glistening in the summer sun.


Tehát Covid lerágja(!) Alexáról a melltartót, akinek a mellei úgy ugrálnak, mint a vízibombák...

Vagy egy másik:

Even the sound of the virus made her ovaries clash together like cymbals.

Tehát a vírus hangjától a petefészkei úgy csapódnak össze, mint a cintányérok...




És ezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy bármilyen megdöbbentő a hihetetlen bullshit hasonlatok mellett, amik a női testről olyan abszurd módon szólnak, mintha a szerző még sose találkozott volna nővel... ezt a történetet egy nő írta.

Az Amazon leírás alapján a nő a férjével és 18 vadászgörényével él, és arra gondolt, az állása elvesztése után a karantén alatt megpróbál egy kis pénzre szert tenni azzal, hogy arról a két dologról ír, ami abban a pillanatban meghatározza az életét: a szexről és a koronavírusról.

Na köszi.

Mindenesetre innentől nem mennék bele mélyebben a sztoriba, maradjunk annyiban, hogy szex... és alvás? Azért írom így, kérdőjellel, mert ennek a sztorinak nincs vége. Konkrétan nincs. 

Hiányzik a lezárás. Szex, bújás, Alexa lehunyja a szemét. És... és... 

Semmi.

She lay still and listened to Covid's heart.
And she closed her eyes.
And she rested.
And rested.
And–


Ez a vége. Így, sejtetéssel. De hogy vajon mégis mit akart sejtetni a sztori azon kívül, hogy ha Alexán múlik a gyógymód, mind a karanténban rohadunk meg, azt nem tudom.


Azt hiszem, így a végén mondanom sem kell, hogy ez a sztori repül a Csak mazochistáknak kategóriába, hogy elfoglalja méltó helyét a többiek mellett.

Egyébként lezárásképpen, a teljesség igénye nélkül néhány logikátlanság még a sztoriban:
  • a koronavírus folyamatosan bugyborékol
  • ahogy már írtam, a kémcső simán megduzzad
  • Alexa körmei tökéletesen manikűrözöttek és rózsaszínek - miközben a későbbi leírások alapján hetek óta csak a gyógymód kutatásával van elfoglalva, nyilván nem tudott foglalkozni a körmeivel
  • egyébként is, egy olyan komoly, mintákkal dolgozó kutatóorvos, aki mindenféle veszélyes anyagokkal dolgozik, kockáztatná-e, hogy esetleg a tökéletesen manikűrözött (feltételezem hosszú) körme és esetleg a körömlakkja tönkretegye a tesztet?
  • hogy van az, hogy csak négyen dolgoznak a gyógymód kitalálásán?
  • ha a 4 főből 2 meghalt koronavírusban, ki a fene hagyta ezt mindenféle intézkedés nélkül? 
  • miért nem tesztelték a másik két dokit?
  • ha minden oké volt velük, miért nem kaptak új kollégákat, miért gondolták, hogy oké, ha ketten kutatnak tovább?
  • attól, hogy a doki beadta magának a gyógyszert, miért kezdenek ugrálni a fények és miért támad fel a szél? egy elvileg elvileg zárt laborban? és végképp: mi a fenétől kezd el remegni minden?
  • honnan tudja Covid csak szaglás alapján, hogy Alexa már volt koronás, ha most épp egy ember testében van?
  • hogyan lett zöld a doki, vagyis bocsánat, Covid?
  • nem elég a vonzalom, szerelem kell? ami a Covid által szex végén kilövellt "love lotion" után már garantált és visszavonhatatlan

Oké, oké, abbahagytam.


CSAK MAZOCHISTÁKNAK


3 megjegyzés:

  1. Úgy látszik termékeny szerzőről van szó, a napokban jelent meg az újabb gyöngyszeme: https://www.amazon.com/gp/product/B08L88SKVL/ref=dbs_a_def_rwt_bibl_vppi_i1 :D :D :D

    VálaszTörlés
  2. Segítség. Covid filmtéma után Covid könyvtéma Hulkkal megspékelve.

    VálaszTörlés