Breaking News

A Crazy Rich Asians sztárja csatlakozik Dakota Johnsonhoz a legújabb Jane Austen adaptációban

Arról már írtam nektek, hogy a Netflix Jane Austen klasszikusából, a Meggyőző érvekből készít adaptációt, méghozzá Dakota Johnson főszereplésével.

Most viszont új hír érkezett a casting kapcsán.

Érdekes lenni leírni, mennyi érzelem játszódott le bennem, miközben a hír címének elolvasása és a tényleges cikk elolvasása közben lejátszódott bennem. Első körben az jutott eszembe, hogy akkor tényleg nem egy klasszikus feldolgozást várhatunk, hiszen Austen regényében nincs ázsiai szereplő. Aztán töltés közben mérlegeltem a dolgokat, és arra jutottam, ha már, akkor Henry Golding tökéletes Wentworth lesz, a Crazy Rich Asians főszerepében is nagyon szerettem. És akkor, amikor már épp boldog lettem volna a castinggal, betöltött a cikk és kiderült, Henry Golding nem is a főszereplő férfi karakter lesz, hanem "csak" Mr. Elliot. 

Szóval Wentworth továbbra sincs, Mr. Elliot viszont már van.

A könyv fülszövege:

Anne Elliot huszonhét éves korára már beletörődött, hogy körülményei a vénlányok sorsára kárhoztatják. Annak idején családja és barátai lebeszélték arról, hogy egy bizonytalan jövőjű, összeköttetések híján csak saját tehetségére utalt fiatal tengerésztiszt felesége legyen. Az egykori szerelmesek nyolc év után találkoznak ismét, véletlenül. Wentworth kapitány azóta fényes pályát futott be, meggazdagodott, s most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet – csak Anne Elliot nem…

A Meggyõzõ érvek nem pusztán az utolsó, hanem a legérettebb és számtalan kritikusa és olvasója által a legjobbnak tartott Austen-regény.


Egyébként két másik Meggyőző érvek adaptáció is készül, illetve készült a közelmúltban, egy kosztümös és egy modernizált változat. Illetve van egy harmadik is, amiről keveset tudunk, de elvileg a CW is tervez egy Jane Austen antológiasorozatot.
Az én jelenlegi kedvenc adaptációmról nem is olyan régen írtam a Kosztümös Kalandok rovatban.

A magam részéről nagyon örülök, hogy elkezdtek foglalkozni ezzel a sztorival is, mert a Büszkeség és balítélet és az Emma az elmúlt években egy sor feldolgozást kapott, de a Meggyőző érvek mindig valahogy mostohagyerek maradt, pedig nekem talán a kedvencem Austen regényei közül.


Nincsenek megjegyzések