Breaking News

Andy Weir az MVM Future Talks egyik sztárvendége - akár Ti is kérdezhettek tőle!




Barack Obama, korábbi amerikai elnök a legnagyobb közösségimédia-oldalon osztotta meg idén nyáron olvasmánylistáját. A felsorolásban előkelő helyen szerepel A Hail Mary küldetés című sci-fi-regény, amelynek írója, Andy Weir az MVM Future Talks online talk show vendége lesz november 18-án.


A Hail Mary küldetésről én is írtam.


„A gépek, algoritmusok elfogultsága lassan nagyobb veszélyt jelent az emberekre, mint az úgynevezett gyilkos robotok” – fogalmaz a magyar rajongóknak küldött videóüzenetében Andy Weir, világhírű sci-fi-író. A sztárszerző az ingyenes, MVM Future Talks online talk show vendége lesz november 18-án, ahol hazai sztárok és kiemelt nemzetközi szakértők beszélgetnek majd az adatközpontú világ jelenéről, de még inkább jövőjéről. „Beszélnünk kell arról, mi történik, ha nem a felhasználók az ügyfelek valójában egy szolgáltatónál, hiszen, ha nem Te fizetsz a termékért, akkor Te vagy a termék” – teszi hozzá videóüzenetében Andy Weir.

A marsi, az Artemis és A Hail Mary küldetés szerzője, a hajdan programozóként induló Weir állítja: az adat mindannyiunk életében hatalmas és egyre nagyobb szerepet játszik, ezért nem mindegy, mennyire vagyunk felkészülve az adatok irányította jövőre. 

Andy Weir írói karrierjében A marsi című könyve hozta meg az áttörést, hiszen 2015-ben A mentőexpedíció néven nagysikerű sci-fi készült belőle, Ridley Scott rendezésében, Matt Damon főszereplésével. Weirnek azóta számos könyve jelent meg – legutóbbit, A Hail Mary küldetés című regényét Barack Obama is az egyik legkedvesebb 2021-es olvasmányaként aposztrofálta. Andy Weir hobbiszinten tanulmányozza a csillagászatot és természetesen az emberi űrrepülés történetét is, így a könyveiben leírtak is a lehető leghűebben ábrázolják az földön kívüli kalandokat.




November 18-án az MVM Future Talks virtuális online talk show-n Andy Weir az Amerikai Egyesült Államokból jelentkezik be. Ugyancsak a tengerentúlról kapcsolódik be a műsorba Neil deGrasse Tyson amerikai asztrofizikus, elismert tudománykommunikátor, akinek Youtube-videóit milliók követik, és szerepelt már többek között az Agymenőkben és a Simpson családban is. Jamie Woodruff, Európa egyik vezető etikus hackere, kiberbiztonsági szakértő Nagy-Britanniából jelentkezik, a budapesti stúdióban pedig Meskó Bertalan orvosi jövőkutató és Balogh Péter, az NNG alapítója, startupper, angyalbefektető lesznek jelen. A tudományos-szórakoztató show-t Ördög Nóra televíziós műsorvezető és Szirmai Gergely, Youtuber, a Hollywood News Agency alapítója vezetik. A műsor első részében pedig az is kiderül, hogyan törték fel Dallos Bogi énekesnő laptopját, de fény derül arra is, hogy mi köze az adatokhoz Danny Blue mentalistának.

A második MVM Future Talks ingyenes, interaktív, online talk show november 18-án 18 órától tekinthető meg a www.mvmfuturetalks.hu oldalon. A nézők élőben kérdéseiket is feltehetik a szakértőknek, köztük akár Andy Weirnek is. A műsor első része magyarul, a második pedig angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással zajlik majd. 

A talk show-ról további információk a www.mvmfuturetalks.hu címen érhetők el, a műsor Facebook-eseménye pedig itt található. 

Andy Weir, az MVM Future Talks nézőinek küldött videóüzenete, magyar felirattal:

Nincsenek megjegyzések