Breaking News

Az egyik Harry Potter rendező megrendezné az Elátkozott gyermeket




Most már jó ideje a levegőben van, hogy újabb Harry Potter filmek-sorozat készüljenek. A döntés nem lenne meglepő, hiszen a Warner Bros. most mindent megtesz, hogy minél népszerűbb tartalmakka töltse fel a streaming szolgáltató HBO Maxot. Sorban jönnek a rebootok és a remake-ek, miért pont a stúdió egyik nagyágyúja lenne kivétel? 

Oké, oké, ott a Legendás állatok, de az a széria mintha el lenne átkozva. És egyébként is: ott van példának a Disney, ami mind a Marvel univerzumból, mind a megvásárolt Star Wars jogokkal egy sor filmet, animációs sorozatot és tévésorozatot készít. Ehhez képest azért a Warner Bros. "le van maradva" a varázslóvilág mint márka lefejésével...

Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy még van is ott anyag, amiből nem készült adaptáció: nevezetesen a Harry Potter és az elátkozott gyermek.

Ez hamarosan változhat? 

Egy kis olvasnivaló:


A Variety Chris Columbusszal készített egy hosszabb interjút a Harry Potter és a bölcsek köve 20. évfordulója alkalmából - aki esetleg nem emlékezne, Columbus rendezte az első két Harry Potter filmet.

Az interjúból többek között kiderül, hogy kikkel tartja a kapcsolatot a szereplők közül - leginkább Daniele Radcliffe-fel és Tom Feltonnal elég sokat sms-tek már. 

A végén pedig előkerül a nagy kérdés: mit gondol, lesznek-e még Harry Potter filmek. 

A válasza pedig egyáltalán nem kerülgeti a forró kását:

Imádnám megrendezni az Elátkozott gyermeket. Nagyszerű színdarab, és a srácok - itt minden bizonnyal az eredeti szereplőkre gondol - Deszy - épp a megfelelő korban vannak, hogy eljátsszák a szerepeket. Ez az én kis fantáziám.


Persze a helyzet nem ennyire egyszerű, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a korábbi főszereplők vissza szeretnének térni. Mindegyik Harry Potter főszereplő sokat küzdött azért, hogy úgy maradhasson a pályán, hogy nem csak a Harry Potter szereplőségük kapcsán emlékeznek rájuk - ráadásul Emma Watson például jelenleg nem titkoltan szünetelteti a színészkedést. 

Mindenesetre a magam részéről nem bánnám - sorry, Chris -, ha nem jönne össze a dolog, mert bár elhiszem, hogy önmagában, színdarabként az Elátkozott gyermek rendkívül izgalmas és látványos lehet, a történet a Harry Potter univerzum részeként kezelve igencsak csalódást keltő.


Nincsenek megjegyzések