Breaking News

Magyarul is érkezik az Alan Rickman naplóbejegyzéseiből összeállított könyv!

Alan Rickman sokak életébe bevonult, rengetegféle szerepben láthattuk az évek során. A legtöbben talán a Harry Potter vagy a Die Hard miatt ismerik, de egy sor másik érdekes könyvadaptációban is feltűnt - ezek közül néhányat összeszedtem egy bejegyzésbe a halála után. (Még ajánlom: így búcsúztak fanartokkal Alan Rickmantől.)




Mint korábban már kiderült (én is írtam róla), a színész 25 éven keresztül vezetett naplót, amiben "szellemesen, anekdotákkal megtűzdelve és teljesen őszintén" írt karrierjéről és az élete mozzanatairól. 


Egészen pontosan 27 kézzel írt napló maradt ránk utána, ezeket eddig nem olvashattuk. Most viszont a naplókból egy közös könyvet szerkesztenek.

A Madly, Deeply - The Alan Rickman Diaries jogait a Kossuth szerezte meg, és jövő év április 12-én hozzák magyarul, Őrülten, mélyen - Alan Rickman naplói címen.




Korábban már írtam, hogya a könyvhöz Kate Winslet írt előszót, de mint kiderült, kétféle készült: az egy másik kiadást Emma Thompson előszavazta. A kiadó megerősítette Molyon, hogy nálunk az Emma Thompson változattal jelenik meg a kötet, mert szerintük az jobban sikerült.

A könyv magyar leírása:

A Harry Potter-filmekből, az Értelem és érzelem moziváltozatából és az Igazából szerelemből jól ismert Alan Rickman világszerte elismert színészként, fáradhatatlan politikai aktivistaként és az utazás szerelmeseként lép elénk a huszonöt éven át saját és mások szórakoztatására vezetett naplója lapjairól, amely bepillantást enged a kulisszák mögé és Rickman magánéletébe is. Alan Rickman máig az egyik legkedveltebb színész a világon, számos műfajban. Népszerűsége első filmes szerepe, a Drágán add az életed aljas Hans Grubere óta töretlen, tart Perselus Piton bonyolult alakjának megformálásán át és még tovább. Méltóságteljes alakja, sztentori hangja és a valamennyi szerepében megmutatkozó szellemessége belopja magát a nézők szinte minden korosztályának a szívébe.

Tehetsége azonban nem csupán a színészetben mutatkozott meg. A film- és színházrajongók, valamint a memoárok szerelmesei nagy élvezetet lelhetnek abban az „anekdotikus, leleplező, szellemes, bennfentes és kifejezetten kendőzetlen” írásmódban, amellyel Rickman a hétköznapi és a különleges dolgokat elénk tárja. Megosztja bölcs gondolatait színházi előadásokról, filmekről, a színjátszás művészetéről, politikáról, barátságokról, szakmai vállalkozásairól és általában az életről.

Az Őrülten, mélyen egy nagy nyilvánosságnak szánt napló, amelyet úgy olvashatunk, mintha Rickman egy közeli barátjával csevegne a jelenlétünkben.


Az angol kiadás:





Rickman a 90-es évek elején kezdte írni naplóit, azzal a szándékkal, hogy később majd publikálják. 

Naplóit vezette a Harry Potter, az Értelem és érzelem, a Galaxis útikalauz stopposoknak és az Igazából szerelem forgatása alatt is, és egészen 2016-ban bekövetkezett haláláig írta őket.

A naplókból Alan Taylor szerkesztett könyvet.

A beharangozó szerint a könyvben bepillantást nyerhetünk a privát életébe, a baráti körébe, a politika iránti érdeklődéséről is olvashatunk, illetve mindenféle kulisszák mögötti történetet is kaphatunk például a Harry Potter forgatásáról.

A magyar megjelenésről még nincs hírem.


Ajánlott bejegyzések:


Nincsenek megjegyzések