Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Oblivion - Feledés {Értékelés + Nyereményjáték}

Daemon szemszögéből is szuper!

Jennifer L. Armentrout: Oblivion - Feledés

A blogturnéról




Most visszatért kedvenc párosunk! Egy másik szemszögből!
A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a hazánkban ismert és közkedvelt, Luxen sorozat kiegészítő kötete, mely az Oblivion - Feledés címet kapta.
Ismerjük már a történetet Katy szemszögéből, de vajon Daemon hogyan élte meg?
Kíváncsi vagy milyen lehet? Kövesd a Blogturnét és játssz velünk és nyerd meg a könyv egyik példányát!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Oblivion
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 382
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633995327
Sorozat: Luxen 1,5
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,50)
Megrendelési link
Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy baj lesz. Nagy baj.
Bajra pedig igazán nincsen szükségem, hiszen nem vagyok idevalósi. A társaimmal a Luxról érkeztem a földre, egy tizenhárommilliárd fényévre lévő bolygóról. Ráadásul ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy az emberekben nem lehet megbízni. Félnek tőlünk. Olyasmikre vagyunk képesek, amikről ők csak álmodnak, és pokolian gyengének tűnnek mellettünk – mert azok is.
Kat azonban olyan közel kerül hozzám, mint még senki más. Akaratlanul is vágyok rá – és szeretném felhasználni a képességeimet, hogy megóvjam. Meggyengít engem, pedig én vagyok a legerősebb luxen, és az én feladatom, hogy védjem a többieket. Ez a hétköznapi lány tehát mindannyiunk végzete lehet. Hiszen a luxeneknek van egy hatalmasabb ellensége is – az arumok – akikkel szembe kell szállnom.
Ha beleszeretek Katyba – egy emberbe – nem csupán őt sodrom veszélybe. Talán mindannyiunk pusztulását okozom… de azt nem hagyhatom.

Az első mondat:


"A valódi alakomban suhantam a fák között, hangtalanul száguldva a sűrű fű és a harmatos, mohával borított sziklák fölött, gyorsabban, mint hogy emberi szem követhetett volna."

Véleményem


Amikor kiderült, hogy érkezik az Oblivion, nagyon örültem neki. Ez a könyv szerintem tipikus esete a bűnös élvezet kategóriának. Olvastuk már egyszer, túl sok újat valószínűleg nem fog mondani, mégis rettentő kíváncsiak vagyunk rá. 

Aztán ahogy olvasni kezdtem, már rögtön a nyitással nyilvánvalóvá vált, hogy ez a könyv azért nem lesz ennyire egyszerű. Persze, a cselekmény hellyel-közzel egyezik az Obszidiánéval. Kat odaköltözik Daemonék mellé, összeismerkednek, rengeteget vitáznak, de megvan a kémia, aztán közben mindenféle természetfeletti dolgok történnek az arumokkal (is). 

Csakhogy egy okból ez mégsem az a történet, amit már olvastunk, ez az egy ok pedig Daemon. Most az ő fejében járunk, és ő rengeteg dolgot teljesen másként élt meg, másként látott, mint ahogy Katy az Obszidiánban. Katy számára sok minden érthetetlen, Daemont nem tudja hova tenni. Viszont így, hogy az ő fejében járunk, valahogy minden a helyére kattan. Mit miért tett pontosan Daemon - és bizony nem egyszer kiderül, hogy nem is biztos, hogy azért teszi, amit tesz, ahogyan azt annak idején gondoltuk. 

Amellett pedig, hogy jobban körüljárjuk Daemon érzéseit és motivációit, van még jó néhány új jelenet is. Picit mélyebb bepillantást nyerhetünk a luxenek hétköznapjaiba, olyan jeleneteket is láthatunk végre, amikről nem is tudtuk, hogy látni akarjuk. Kifejezetten élveztem például a civakodást például Andrew-val, még jobban megkedveltem Adamet, mint eddig. Tetszett, hogy picit többet tudtunk meg Daemon és Ash kapcsolatáról, bár szerencsére nem annyit, hogy rosszul legyek... (Jaj, de nem szeretem azt a csajt!) 

És még olyasmit is kaptunk, amire nem is számítottam: új Daemon-Katy jeleneteket! Rögtön az elején van egy kis szívet melengető jelenet velük, igaz, kicsit egyoldalú, de attól még nagyon cuki. Annak köszönhetően, hogy voltak időbeli ugrások az Obszidiánban, bizony még konkrét Daemon-Katy jelenet is volt, ami új. Szuper meglepetés! 

Izgalom szempontjából is kaptunk egy kis régi-új szálat. Míg az Obszidiánban az ellenőrzéstől és lebukástól való félelem még kimaradt - mivel ugye Kat akkor még tudatlan -, új volt, hogy ebbe a cselekménybe belekeveredett a nagy titkolózás is, meg a nyomok eltűntetése. Persze nem gyökeresen új, hiszen a sorozat több részében Kat maga is küzd ezzel a problémával, de ezt már az Obszidián cselekménye alatt is megfigyelni új tapasztalat. 

Ettől eltekintve azért összességében nincs sok változás. A szereplők ugyanazok, akiket már olyan jól ismerünk, a helyszínek szintén, és a jelenetek nagy százaléka is ismerős lesz. A cselekmény az arumokkal és az új szomszéddal szintén nagyjából ugyanaz, mint az első kötetben - persze sokkal nagyobb rálátással, hiszen Daemon rengeteg dolgot tud, amit Kat nem. Kevesebb a homály. És talán mintha a szenvedés is kevesebb lett volna emiatt. Így, hogy már ismerjük a végkifejletet, hogy tudjuk, Daemon mit miért tesz, valahogy sokkal könnyebb volt egyszerűen hátradőlni, és élvezni még a súrlódásokat is, mint amikor Kattel együtt stresszeltünk, hogy mégis mi a jó fene baja van a félmeztelen szomszéd srácnak. 

Összességében nagyon szerettem, a sorozat rajongóinak nyilvánvalóan kihagyhatatlan csemege.

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy




A könyv előzetesét IDE kattintva nézhetitek meg, annak idején részt vettem a leleplezésében.

Blogturné extra - Kérdezz-felelek Daemonnal


A külföldi blogturnéban Daemon maga válaszolt néhány kérdésre. Ezeket fordítottam most le nektek! 


Nehéz volt az átállás a Luxról a Földre?
Az, hogy rejtegetnünk kellett, mik vagyunk, nem volt egyszerű, és hogy meg kellett tanulnunk, hogyan titkoljuk a képességeinket, nem volt sétagalopp, amikor Dee véletlenül ablakokat tört, ha sírt, Dawson meg mindig elvesztette az emberi alakját, amikor beindult.

Milyen érzés, amikor épp olyan vagy, mint egy villanykörte? 
Olyan, mint meztelenül fürdeni nyári éjszakán. 

Ha egy szóval kellene leírnod, hogy érzed magad az eredeti alakodban, mi lenne az? 
Nagyszerűen.

Szerinted hány számítógépet kell majd még pótolnod Katynek, amíg éltek? 
Remélhetőleg többet nem, mert biztos vagyok benne, hogy Katy kinyírna, ha még egy laptopját megsütném.

Kat imád olvasni. Melyik könyvet olvasnád újra, ha muszáj lenne választanod? 
Go the F**K to Sleep

Mit szeretsz a legjobban Katyvel csinálni, ami rendszeresen megesik? 
Csókolózni. A többit nem mondhatom el, mert 18-as karikás lenne.

Mire gondoltál, amikor először megláttad Katyt? 
Azon gondolkoztam, mekkora bajba kerülnék, ha porig égetném a házukat. Persze ő nem lett volna benne. 

Milyen szuperképességet szeretnél, amivel még nem rendelkezel? 
Valójában minden szuperképességem megvan, szóval jól vagyok így. 

Mire gondoltál először, amikor rájöttél, hogy Kat veszélyben van? 
Nem igazán gondolat volt, hanem inkább érzés. Olyan volt, mintha a testem minden sejtje lefagyott volna.

Van olyan hely a Földön, ahová feltétlen el szeretnél jutni Kattel? 
Olaszország jó lenne.

Ha lenne egy pillanat az időben, amit megváltoztathatnál, melyik lenne az? 
Az utolsó dolgot, amit Dawsonnak mondtam. 

Miután ennyi mindennel szembenéztél már, van még bármi, amitől félsz? 
Attól, hogy elveszítem Katet és a családomat. Ettől mindig rettegni fogok.


Nyereményjáték


Daemon és Katy történetéről mi jut először eszünkbe? - Eléggé sok dolog. :)
Ez alkalommal minden állomáson más kérdést találtok, amelyekre helyesen válaszolva növelitek az esélyeteket, hogy tiétek legyen az egyik könyv!
Nem bonyolult kérdések, ha olvastátok a sorozatot, akkor könnyűszerrel tudtok rájuk válaszolni.
Játékra fel!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Milyen blogot vezet Katy?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


01.05. - Angelika blogja  
01.07. - Deszy könyvajánlója  
01.11. - Insane Life  
01.13. - Kelly & Lupi olvas  
01.15. - Media Addict

Nincsenek megjegyzések