Breaking News

J. L. Armentrout: Obsession ​– Függőség {Értékelés + Nyereményjáték}

J. L. Armentrout: Obsession ​– Függőség

A blogturnéról




A hazánkban is közkedvelt Jennifer L. Armentrout legújabb könyve hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából. Hunter egy Arum, Serena pedig ember, mindkettőjük élete veszélyben van, vajon sikerül leküzdeniük az akadályokat és túlélni a lehetetlent?
Az Obsession - Függőség habár a Luxen sorozat egyik mellék kötete, felbukkannak a sorozatból jól ismert szereplők egy-egy jelenet erejére, de bizony Serena és Hunter története számos forró jelenetet tartogat olvasói számára. 
Ha kíváncsiak vagytok, gyertek és kövessétek a hét állomásos blogturnét és tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Obsession
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 384
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789633998342
Sorozat: Luxen spin-off
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Őrülten ​​nagyképű… de meg kell veszni érte.
Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja,
de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.

Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon.
Annak ellenére, hogy másfélék, Hunterben szenvedélyes vágy ébred Serena iránt, ezért az arum a maga számára is meglepő dolgot tesz: megszegi az eddigi életét irányító szabályokat, és szembeszegül a munkaadóival Serena biztonsága érdekében. A kérdés csak az, hogy vajon az idegenek és a kormányzat jelenti Serena számára a legnagyobb fenyegetést… vagy maga Hunter?

Az első mondat:


"A félhomályos, kissé lepukkant bárban akkorára tátott szájjal meredtem a legjobb barátnőmre, ami bőven túlment a jó ízlés határán."

Véleményem


Rettentő kíváncsi voltam erre a részre, több okból is. Egyrészt nyilván azért, mert nagyon szerettem a Luxen könyveket. Másrészt azért, mert az írónő NA könyveit is szeretem, így rettentően érdekelt, hogyan tudja tulajdonképpen ötvözni ezt a kettőt, azaz összehozni a YA világát az NA erotikával. Harmadrészt az érdekelt nagyon, mi is van az arumokkal, Nyilván az utolsó Luxen részből már kiderült, hogy tulajdonképpen nem annyira fekete-fehér a helyzet, mint luxen szemszögből nézve, na de azért mégis eltöltöttünk jó pár részt az "arumok a főgonoszok" életérzés világában, és kíváncsi voltam, milyen, ha fordul a kocka.

Nos, azt kell mondanom, remekül működött a dolog. Az NA és a Luxen könyvek világának ötvözése remekül sikerült, és tulajdonképpen nem is volt olyan nagy ugrás az utóbbi Luxen kötetek és e között. Hiszen a suli már ott is háttérbe szorult, Daemonnak és Katynek pedig akadtak kifejezetten szexi jelenetei, még ha nem is annyira konkrétan leírva, mint ebben a kötetben. Szóval ez határozottan működött, sőt, ami azt illeti, kifejezetten imádtam. Megvolt benne a romantikus szál és az erotikus jelenetek az egyikből, és közben az izgalom, a cselekmény és az akció a másikból. 

Ami a másik dolgot illeti, ez már sokkal érdekesebb volt. Nem fogok hazudni, az első néhány Luxen könyv olyan szinten belém táplálta, hogy az arumoktól félni kell, hogy itt-ott azért előjöttek a gondolatok abból a részből - például amikor a főszereplőnk, Hunter sziszegbe beszélt. Ott azért kicsit kirázott a hideg. Viszont ezzel együtt is jól működött a dolog, talán ez a könyv árnyalja leginkább a világot - hogy, ahogy írtam is, nem fekete-fehér az arum-luxen viszony. Itt is, ott is akadnak gonoszak, és itt is, ott is akadnak, akik próbálnak beilleszkedni. És azért a ló túlsó oldalára se esett át ez a kötet. Nem akarja megmagyarázni, hogy az arumok a jó fiúk - persze egy arum szemszögéből vizsgáljuk a dolgokat, így nyilván feléjük hajlik a mérleg, de egyértelműen veszélyesek ők is, Hunter és Serena ezt egy pillanatig sem tagadják. Megvan a sötét oldaluk, végtére is ilyen a természetük - az, hogy másokból táplálkoznak, alapvetően ragadozóvá teszi őket, így hát nem lehet őket ártatlan lepkeként kezelni. 

Mindenesetre ez is jól működött, úgyhogy a három dolog, ami leginkább érdekelt a könyvvel kapcsolatban, mind pipa. Méltó volt a Luxen sorozathoz, hozta a YA és az NA jó oldalait is, és könnyen meg tudtam szeretni az arum főszereplőnket is, és megérteni, mégis hogyan lehet összejönni egy arummal - ha már Katy szemszögében ez már olyan furcsa volt. 

Szerencsére Serenát és Huntert is nagyon megkedveltem, bár nyilván kevesebb időnk van megismerni őket, mint anno Katyt és Daemont. De az már a kezdetektől nyilvánvaló, hogy megvan köztük a kémia, és szó szerint csak úgy sistereg. Minden szócsatájukat imádtam, és nagyon tetszett, hogy Serena olyan erős női karakter, aki ezzel együtt nem lesz férfias. Kiáll magáért, de ha épp megmentik, nem nyivákol. És ezzel együtt megvan az érzelmes és gondoskodó oldala is. 

A cselekmény is izgalmas volt, még ha kissé kiszámítható is, és nem hozott olyan óriási fordulatokat - no meg függővéget -, mint amilyeneket a Luxen könyvektől megszokhattunk. De mivel ehhez képest a jövőt gyakorlatilag már ismerjük a záró Luxen kötetből, ez nem is volt részemről elvárás.

Nyilván sok mindenkit érdekelni fog, hogy cameóznak-e a másik sorozatból szereplők. Nos, a válasz igen, bár nem úgy, mint általában NA könyvekben szokás - nem annyira egyértelmű a régi szereplők újbóli feltűnése, tényleg csak kis csemege oldalágon. De más ismerős szereplő is lesz, aki konkrétabban beleszól az eseményekbe, mint a korábbi főszereplők. Ennél többet nem mondok. 

Összességében nem csalódtam, nagyon jó kis kötet volt. Sőt, tulajdonképpen azzal az érzéssel tettem le, hogy még. Nem vagyok híve a végtelen folytatásoknak, Daemonékból épp elég volt ennyi kötet számomra, így kerek az egész, de ilyen spin-offokat még nagyon szívesen olvasnék a világból. 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7503_obsession_fuggoseg-20161202_223951.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Hunter arum, képes árnyékká változni és a sötétség jóleső világában eltűnni. Mostani játékunk ehhez kapcsolódik. Minden állomáson ugyanannak a szobának a képét láthatjátok, amit beosztunk négyzetes koordinátákra és állomásonként máshol egy árnyat elrejtetünk. Nektek a feladatotok megtalálni hol rejtőzik ez az árnyék és beírni a pontos koordinátáját. (Tehát ha B2, B3, C2, C3-as koordináta alatt látjátok az árnyat, akkor értelemszerűen B2-B3;C2-C3-at írjátok be megfejtésnek.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.06. - Insane Life
12.07. - Kelly & Lupi olvas
12.08. - Sorok között
12.09. - Dreamworld
12.10. - Angelika blogja
12.11. - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések