Breaking News

Jamie McGuire: Gyönyörű ​lángolás {Értékelés + Nyereményjáték}

Jamie McGuire: Gyönyörű ​lángolás {Értékelés + Nyereményjáték}

A blogturnéról




Maxim kiadó jóvoltából folytatódik a Maddox testvérek története! Tylert megismerhettük előző kötetekből, de most ő lesz a főszereplő. Testvéréhez hasonlóan ő is tűzoltó, egyik este a kissé különös Ellie-vel találkozik, aki a legtöbb lánytól eltérően nem akar senkivel hosszabb viszont kialakítani, egyik napról másikra a lány élete gyökeresen megváltozik. Vajon sikerül Tylernek meggyőznie a lány, hogy lehet közös jövőjük?
Gyertek, tartsatok velünk a hat állomásos turnéra és tudjatok meg többet a könyvről!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Beautiful Burn
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 260
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632617503
Sorozat: Maddox testvérek 4.
Kezelhető-e standalone-ként? igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
Ellison Edson látszólag teljesen gondtalanul él. Frissen diplomázott, hatalmas bulikat
szervez, és nincs más dolga, mint vásárolgatni és a barátaival lógni. De valami mégsincs rendben, és az érzés egyre gyötrőbben nyomasztja a lányt. Elli kétségbeesve próbálja magára vonni családja figyelmét, és közben teljesen padlóra kerül. Szülei úgy gondolják, azzal segíthetnek leginkább gyerekükön, ha szigorúbbak vele, ezért megvonják tőle a korlátlan anyagi támogatást. A lány így arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Ezzel egy csapásra feje tetejére áll a világ Ellie körül. A helyzetet csak nehezíti, hogy egy bulin megismerkedik Tyler Maddoxszal. A fiú is, mint ikertestvére, Taylor az alpesi tűzoltók tagja, aki erdőtüzek ellen harcol. Tyler kissé arrogáns, de végtelenül elbűvölő is, így a bulin Ellie-vel hamar egymásba gabalyodnak. A lány ugyan nem akar folytatást, de úgy tűnik, a srác nem éri be egyetlen estével. Ellie nem sokáig tud ellenállni Tylernek, ám elkövet egy olyan hibát, amit nem lehet jóvátenni.
Tyler érzései egyre inkább elmélyülnek, a lány szélsőséges személyisége és határozottsága lenyűgözi, de ahogy kezdi jobban megismerni, rájön, hogy Ellie belső démonai a Maddoxok legnagyobb ellensége lehet.

Az első mondat:


"Gyerekkoromban képes voltam az örökkévalóságig ülni és a nyílt lángba bámulni."

Véleményem


Jamie McGuire sorozatát most már évek óta követem, így nem volt kérdés, hogy erre a részre is kíváncsi vagyok. A Maddox fiúk a new adult regények között gyakorlatilag fogalommá váltak, és azt mondani, hogy ez a rész rossz volt, semmiképp sem tudom.

Viszont ezzel együtt mostanra úgy érzem, kicsit kezd kifogyni a patron. Még mindig szexik a Maddox fiúk, még mindig tudnak újat mutatni a női főszereplők, és új sztori is érkezik - de valahogy már nem olyan kerek az egész, mint a legelején, még amikor Travisszel estünk szerelembe. 

Ha azt kérnék, hasonlítsam össze más NA regényekkel, nem hiszem, hogy azt mondanám, rosszabb azoknál. Viszont annyira magasra helyezte a lécet az elején az írónő, hogy az elvárások is nagyok, és az utóbbi időben talán túl nagyok. 

Azok közé tartozom, akik megértik, ha egy író nem tud szabadulni a maga alkotta világból és a maga alkotta szereplőktől. De talán lehetne sokkal jobb is, ha esetleg valami teljesen frissel jelentkezne. 

Mindenesetre ennyit bevezetőül, és akkor következzen most már a konkrét véleményem a könyvről! 

A legmaradandóbb számomra meglepő módon nem a Maddox fiú, Tyler maradt ebből a kötetből, hanem a női főszereplő. Nem azért, mert fenemód szimpatikus volt, sőt... Tulajdonképpen a könyv elején jól megmondtam volna a magamét. Tipikus elkényeztetett, gazdag csaj, aki nem tudja, mit kezdjen az életével, így a bulizásba és az ivásba fojtja a bánatát. Helyenként persze meg tudtam érteni, hogy jutott el idáig, és a szüleit is határozottan elküldtem volna egy jóféle tanácsadásra, de ettől függetlenül egyértelmű, hogy ez nem egy túl szimpatikus hozzáállás. Aztán történik valami... nem lövöm le a poént, mindenesetre ez a valami hirtelen kicsit magához téríti, és innentől kezdve kezébe veszi az életét, és változni és változtatni kezd. Ez a hozzáállás nagyon tetszett, és az is, hogy határozottan megy előre és nem adja fel. 

Tulajdonképpen egy okból még azokban a pillanatokban is értékeltem karakterként, amikor idegesített: üdítően más volt. Nem hiszem, hogy olvastam már olyan NA hősnőről, aki ennyire a mélyből áll talpra, ráadásul tulajdonképpen kevés segítséggel, hiszen egyszerre "fosztatik meg" minden kiváltságtól. 

Félre ne értsetek, Tylert is szerettem, de ő számomra inkább csak mint pár jelent meg. Tudjátok, a cuki pasi, aki meg akarja szerezni a lányt, és teper érte. De úgy igazából a többi Maddox fiú között kissé... elhalványult. Páros tagjaként jól működött, de így önmagában nem lett álompasim - elveszett a tömegben. 

Pedig a háttértörténete kifejezetten izgalmas. Meglepődtem, hogy ebben a kötetben is visszahozta az írónő a tűzoltós szálat, de azt kell mondanom, megérte. Sokkal-sokkal több derült ki erről a pályáról, mint az ikertesó könyvében, és ez kifejezetten jót tett a történet. Azt kell mondanom, ez volt talán a könyv legerősebb része. Beszippantott a gondolat, hogy milyen lehet így élni, és még mindig meg vagyok döbbenve, Amerikában mennyire máshogy zajlik ez az egész, mint nálunk. Komoly kutatómunka lehetett a kötet mögött, és ez bizony meg is látszik. 



Ezzel karöltve pedig a másik pálya is tetszett - az, amilyen útra végül Ellie lépett. Nem fogom lelőni a poént, mindenesetre pirospont a szakmákért, szépen működött együtt a két dolog. 

Ami a cselekményt illeti... A fő szál, miszerint Ellie megváltoztatja az életét, nagyon tetszett, ahogyan a már említett tűzoltós dolog is. Viszont nekem a kötet végére már kicsit sok lett a... visszatérő nehézségből. És azt is kicsit sajnálom, hogy újra meg újra visszatérünk Travisék bűntényéhez, mert így tényleg leragadunk a sorozattal a múltban. És az is furcsa kicsit, hogy ennyire egy időben játszódik az összes kötet. Más sorozatoknál azért az is üdítő, amikor haladunk az időben, és láthatjuk, hogyan fejlődik az egyes párosok kapcsolata

Bár az kétségtelen, hogy ennyi felvezető és a külön-külön kötetek után rettentő kíváncsi vagyok rá, mire fut ki ez az egész az utolsó kötetben. A hírek szerint minden szál összefut - na, ezt várom igazán. 

Összességében ahogy már írtam, nem volt ez rossz könyv, bizonyos elemei kifejezetten jók - például a tűzoltós szál és a nagyon rendhagyó hősnő -, ezzel együtt viszont a korábbi kötetek valahogy maradandóbbak voltak számomra. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Tyler testvéréhez hasonlóan tűzoltóként dolgozik, mostani játékunk könnyű lesz, minden állomáson tűzoltókhoz, tűzoltáshoz kapcsolódó tárgyat találtok és ki kell találni mit láttok a képen. A helyes választ írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


December 15 - Insane Life
December 16 - Kelly & Lupi olvas
December 17 - Deszy könyvajánlója
December 18 - Book Heaven
December 19 - CBooks
December 20 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések