Breaking News

Ashley Carrigan: Árnyjátékos {Értékelés + Nyereményjáték}

Ashley Carrigan: Árnyjátékos

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Ashley Carrigan: Árnyjátékos című regényét az idei könyvhétre. A történet nem véletlenül kapta meg a Rázós könyvek besorolást, jó adag erotikával fűszerezett, izgalmas, kalandos történet vár az olvasókra. Hét állomásos blogturnéra indulunk, ahol elolvashatod a különböző véleményeket a könyvről és egy interjút a szerzővel. Ha velünk játszol,  esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 272
ISBN: 9789634571162
Sorozat: -
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
Szeress, ​ha mersz!

Gillian, a nagyszerű üzletasszony, férje halála után pengeélen egyensúlyozik az elit
társaság úri gengszterei között.
Pihenésképp erotikus kalandba kezd egy jóképű férfi luxusprostituálttal, Nickkel, hogy némi színt vigyen a stresszes mindennapokba. A férfi vonzó, beváltja a hozzá fűzött reményeket, de van egy titka…
Közben felbukkan egy rejtélyes alak, aki a háttérből irányítva az eseményeket sorra meghiúsítja Gillian ígéretes üzletkötéseit. Nem csak meglopja, de az áldozatoktól sem riad vissza, hogy elérje a célját.
Gillian a lengyel gengsztervezérrel belekeveredik egy kínos üzleti fiaskóba sodródik, és együtt kell megtalálniuk a titokzatos rosszakarót. Főként„ ha életben akarnak maradni.
Vajon ki kicsoda? Lehet Nick és az arctalan rivális ugyanaz a személy?
Az Árnyjátékosban senki sem az, akinek látszik, és senki sem játszik nyílt lapokkal.
Kételyek, váratlan szövetségek, árulás, hűség és szenvedély…
Ez adja a vérbeli romantikus-erotikus maffiaregény esszenciáját, hogy kellően bizsergető élményt nyújtson.

Élvezd ki!

Az első mondat:


"A teremben minden arc a házigazda felé fordult, aki éppen bejelentésre készülődött."

Véleményem


A Papírhattyú, a Sempre és a Megölni Sarait után újabb maffiózós románc jelent meg a Könyvmolyképzőnél, ezúttal ráadásul magyar szerzőtől. 

Az Árnyjátékosban az a nagyon érdekes, hogy kicsit megfordulnak a klisés szerepek. Adott nekik egy luxusprosti és egy maffiavezér, csakhogy a luxusprosti a férfi, a maffiavezér a nő. Bevallom, én ezt nagyon értékeltem, mindig érdekes, ha szembemegy valami a leosztott szerepekkel, és nem tagadottan feministaként örülök, hogy valaki a másik oldalt is meg akarta mutatni. 



Összességében ez a része a regénynek jól is működött, bár semmi sem teljesen egyértelmű benne. Mindenesetre Gillian jól működött maffiavezérként, ügyesen lavírozott az alapvetően férfivilágban. Jutottak neki férfias tulajdonságok is, amiket vezetőként ebben a nehéz iparban felvett, ezzel együtt a nőisége is megmaradt és ügyesen használta ki ezt is - legyen szó akár a szépségéről, akár az álcaként használt női naivitásáról. (Volt egy jelenet, ahol inkább csendben maradt, hagyta, hogy a férfiak kitárgyaljanak mindent, miközben ő csak figyelt. Látszólag passzív, valójában azonban pont ez szolgálta az érdekeit.) 

Emellett ott áll Nick, aki prostituáltként elvileg alárendelt szerepben van, ami igaz is, mégis sikerül mindezt férfiasan prezentálni. Nem érződik elpuhultnak, nem egy egyszerű dzsigoló. 

Ami a szerelmi szálat illeti, nagyjából a regény feléig kérdés nélkül szerettem mindent, ami történt benne. Bár a csavarok szerintem elég kiszámíthatóak voltak, ezzel együtt lekötött a történet, szerettem Nick és Gillian furcsa kapcsolatát, amiben megvolt a nyilvánvaló vonzalom, miközben gátolta őket az... üzlet. Aztán jött a csavar, amivel még nem lett volna problémám, viszont ez belesodorta a szereplőket egy új szituációba. Nem lövöm le a poént, mindenesetre bevallom, ezzel nehezen tudtam mit kezdeni. Végül megbékéltem vele, de azért mostanra sem vagyok 100%-ig elégedett vele. 



Ami a történetet illeti, kellően hangsúlyos volt ahhoz, hogy ne legyen a regény pusztán erotikus történet. Végig lekötött, bár a regény elején kicsit zavartak a romantikus haladást félbe-félbeszakító üzleti tárgyalások, amik akkor még kicsit a levegőben lógtak. Aztán persze kibontakozott ez a szál, lett egy rejtélyünk, egy gonoszunk, és persze egy olyan játszmánk, amiben nehéz dűlőre jutni abban a tekintetben, hogy kiben lehet megbízni és kiben nem.

És bár ahogy említettem, a nagy csavarokra rájöttem, ez tulajdonképpen nem gátolt abban, hogy élvezzem a történetet és várjam, mi jön még pontosan. A regény utolsó... nagyjából 10%-a meglepett kissé, egyrészt volt benne egy elég durva jelenet, ami meglepett, az előzmények stílusához képest talán túl sok volt és túl konkrét, ehhez képest pedig a befejezés pont ellenkezőleg. 

Összességében nem volt rossz, kellemes olvasmánynak bizonyult. Attól az egy jelenettől eltekintve nem túlságosan durva, a maffiózós szálas könyvekhez képest talán könnyedebb is. Erotika akad benne bőven, de konkrétan erotikus regénynek nem titulálnám még így sem, mert elég hangsúlyos benne maga a történet is, ami sötét a szerelmi szálhoz képest. Ráadásul szerencsére nem esünk abba a hibába, hogy egyik erotikus jelenetből csapunk a másikba, és a szereplőink mást se tudnak csinálni.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7883_arnyjatekos-20170602_104830.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Ashley Carrigan könyveinek borítóiból válogattunk a játékhoz. Egy-egy részlet alapján kell kiderítenetek a könyvek címét, és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.06 Kelly és Lupi olvas
06.08 Lizzyke olvasókuckója
06.10 Betonka szerint a világ
06.12 Insane Life
06.14 Sorok között
06.16 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések