Breaking News

TOP5 Wednesday... csütörtökön - Kedvenc könyveim egy paranormális lényről

Visszaeső bűnöző vagyok, elismerem. Tegnap tényleg meg akartam írni, tényleg... de sajnos úgy alakult, hogy a munkámmal megcsúsztam, este pedig Nicholas Sparks dedikáláson voltam, ezért nem tudtam a TOP5 Wednesday poszttal foglalkozni.

De csalok. Mert erről a témáról végre van mondanivalóm - rémisztő könyveket nem olvasok, na de ha paranormális lényekről van szó, akkor tudok válogatni dögivel! Szóval a szerda elmúlt, de valahogy még csak van szerda a világban, ugye? Számoljunk más időszámítással, na, én most ott írom ezt a posztot.

Adná magát, hogy a vámpírokat válasszam, esetleg az angyalokról írjak, annyi ilyen könyvet olvastam, de csak azért sem! 

Úgyhogy következzen 5 szellemes könyv, amit nagyon szerettem!

A kép forrása


A szellemes tematika mindig is foglalkoztatott, és őszintén, kit nem? Része a van-e élet a halál után kérdéskörnek, ami vagy így, vagy úgy, mindenkit érdekel. Az élet egyik nagy kérdése, hogy mi van utána. Általában viszont nem ebből az okból szeretem az ilyen sztorikat. Egyszerűen érdekesnek találom, olyan alap, amire bármilyen történetet fel lehet húzni: lehet félelmetes, szólhat barátságról, feldolgozhat egy románcot... 

Nem meglepő módon én nem a félelmetes oldalát közelítem meg a dolognak. Mindenesetre következzen 5 olyan szellemes sztori, amit nagyon szerettem!


Mediátor sorozat

Ez nálam az abszolút kedvenc. Minden szellemes romantikus sztori non plusz ultrája. Viszonylag fiatal voltam még, amikor belevágtam a sorozatba, és jó néhány évig vártam, mi lesz a vége. Jesse, a főszereplő szellem tinikorom nagy kedvencévé vált, és a főszereplő lányt is nagyon szerettem. Visszatekintve abban is elég nagy szerepe volt, hogy elkezdtek érdekelni a fantasyszálas sztorik, és elkezdtem ilyesmit olvasni. Örök szerelem. 





A Ha maradnék története nem túlságosan bonyolult: adott egy lány, aki balesetet szenved, ebben pedig nagyon úgy néz ki, hogy az egész családját elveszítette. Szellemként nézi végig, ahogy küzdenek az életéért, ahogy barátai, távolabbi rokonai szorítanak az életéért, miközben a gyász és fájdalom közepette próbálja eldönteni, van-e egyáltalán értelme élni akarni.
Nem mondom, hogy tökéletes volt, mert azért a megírása nem mindenhol volt szerelem a számomra, de összességében szerintem nagyon is olvasásra érdemes - és nekem bejött a film is, talán még jobban, mint a könyv. (Igaz, úgy néztem a filmet, hogy a könyvet már olvastam.)





Mediátorba szerelmes szívem 10-15 évvel később örömmel fogadta, hogy egy hasonló alapsztorival induló new adult kötetet lelt! Megint csak azt tudom mondani, hogy nem volt tökéletes, a fájdalom borítékolható, de nagyon élveztem. 





A Hollófiúk az a sorozat, amiről nagyon nehezen tudnék véleményt mondani. Azt hiszem, aki végigolvassa az összes értékelésemet a sorozatról, nagyjából sejtheti, hogy vagyok vele. Viszont ha szellemes téma, muszáj, egyszerűen muszáj megemlítenem ezt a könyvet, mert az a csavar az első részben - te jó ég, az a csavar! 





Ez a könyv nagyon érdekesen boncolgatja a két világ között ragadni-túlvilágra jutni kérdéskört. Nem hiszem, hogy valaha olvastam hasonlót, emlékszem, nagyon szerettem olvasni. Hosszú távon nem lett igazán nagy kedvenc, ám ha a szellemes témáról szó esik, muszáj megemlítenem, mint emlékezetes olvasmányt. 


***
További szerdázók:

Réta,
Arwen,
Dorka,
Gothic Fleur,
Judy,
Vicky,
Wandamaci,
Deszy,
Dóri,
Helie,
Hikari,
Luthien Lovemagic,
Meeraval_Marnath
Olvasó körút

Nincsenek megjegyzések