Breaking News

Abbi Glines: Te vagy nekem a jövő {Értékelés + Nyereményjáték}

Abbi Glines: Te vagy nekem a jövő

A blogturnéról




A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines Te vagy nekem a jövő c. regénye, mely a Sea Breeze sorozat ötödik kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja  Cage és Eva történetének szenvedéllyel és könnyekkel átitatott folytatását, melyben Cage-nek nem csupán bizonyítania kell, hogy megérdemli a lány szerelmét, de döntenie is kell.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím:
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 256
Fordító: Sárossy-Beck Anita
ISBN: 9789632617343
Sorozat: Sea Breeze 5.
Kezelhető-e standalone-ként? nem
Nézőpont: váltott
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,28)
Megrendelési link
Cage Yorknak végre mindene megvan, amire valaha vágyott, Eva pedig csak a hab a tortán: a tökéletes lány, gyönyörű és tüzes. Viszont a baseballösztöndíj mindig is az álma volt. Így amikor Cage eléri ezt, Evával túl kell élniük a távkapcsolat nehézségeit – és az összes veszélyesen csábító helyzetet, ami ezzel jár. Olyanokat, amelyeknek nem biztos, hogy az egykori rosszfiú, Cage York ellen tud állni. A fiatalok megbeszélik, hogy együtt költöznek Tennesseebe, ám Eva édesapja beteg lesz, így a lány nem tarthat Cage-dzsel. A távolság lassan bizalmatlanságot szül, és amikor olyan fotók látnak napvilágot, amik bebizonyítják, hogy Cage nem volt hűséges, egy csapásra minden rosszra fordul. De Cage vajon tényleg ilyen könnyen lemondott volna szerelméről? Eva őrülten vonzó szomszédja és gyermekkori barátja, Jeremy karjaiban lel vigaszra, aki megígéri, hogy úgy fog vigyázni rá, ahogy Cage sosem tudna. Ez pedig egy olyan ígéret, ami túl jó ahhoz, hogy Eva elutasítsa. A baseball és álmai nője között őrlődve Cage-nek bizonyítania kell, hogy megérdemli Eva szerelmét, vagy azzal kell számolnia, hogy örökre elveszíti őt.

Az első mondat:


"A templom előtt állva néztem a család és a barátok megrendült arcát."

Véleményem



Most megint beleestem abba a helyzetbe, amikor nem olvasom a fülszöveget - spoilerektől tartva -, aztán sokkot kapok, amikor olvasni kezdem a könyvet. 

Ez most már a sokadik részem ebben a sorozatban, ezért azt gondoltam, azt kapjuk, amit az előző részekben: új párost, új történettel. Így amikor a könyv elején elolvastam a prológust, mondhatni, sokkot kaptam. Ez ugyanis nem az volt, amit megszoktam és amire számítottam. De magát a sokkot nem is ez okozta, hanem az, hogy nagyon úgy tűnik, egy már megkedvelt párosnak annyi. 

És akkor itt álljunk meg egy pillanatra, és beszéljünk egy kicsit arról, miért estem kétségbe ezt látván. Vannak ugye a romantikus könyvek - meg a happy endek. Elkezdődött, összejöttek, boldogság. Ez a megszokott recept. Sorozatok esetén nyilván lehetséges, hogy vissza-visszatérnek a szereplők, de inkább csak mellékszereplőként, és csak azért, hogy itt-ott belelássunk a boldogságukba. Viszont abban az esetben, ha egy már lezárt romantikus ív után jön a folytatás - na, ott bizony lehetnek gondok. Nem garantálja semmi, hogy nem lesz jó a könyv - lehet nagyon jó is. De az érzelmi ívével én már nem mindig tudok mit kezdeni. Ugyanis nem szeretem, ha a következő történik: van egy szuper páros, egy szuper love storyval, akik annyira népszerűek, hogy csak azért kapnak folytatást, mert annyira népszerűek - vagy mert maga a szerző annyira szereti őket. Aztán pont abba cincál bele, amit mindenki annyira szeretett. Ugyanis a folytatásba mindenképp kell egy új konfliktus - ez a konfliktus pedig elkerülhetetlenül beleteszi a lábát a happy endbe. A klasszikus eset: az új részben jön valami - mondjuk megcsalás, félreértés - párosunk szakít, majd a második könyv végére újra összejön. Egyrészt oda az izgi, mert hát ha annyira népszerű a páros, hogy újabb rész kellett nekik, akkor nem lehet csak úgy szétszedni őket, másrészt akkor meg mégis minek belepiszkítani a happy endbe???

Na, pontosan ez volt a gondom ezzel a könyvvel. Nem magával Abbi Glinesszal volt a problémám, vagy a stílusával. Az nagyjából a szokásos, bár a többinél talán egy fokkal még rózsaszínebb, hiszen folyamatosan örök szerelemről van szó, ami sírig tart, és a másik mindennél fontosabb és repkedő cupidók mindenütt. 

Nem is a szereplőkkel van a baj, még ha nem is feltétlenül értettem egyet minden döntésükkel, Eva Eva, Cage pedig Cage. Cage, akit annyira megszerettünk, visszatér - persze, hogy hiába minden félelmem, aminek volt alapja, azért egy szeretett szereplőt mindig jó viszontlátni. 

A gond az érzelmi ívvel volt számomra. Én Eva és Cage sztoriját lezártam, és maximum mellékszereplőkként szerettem volna őket viszontlátni, boldogan. Az, hogy most kezdődött elölről kicsit minden, valahogy rögtön bántott. 

A nagyobbik problémám viszont még csak nem is ezzel volt. Folytatás is lehet jó, még ha a happy end épp nem is annyira happy, és nem is annyira end. Csakhogy itt a konkrét cselekményt sem éreztem annyira erősnek, hogy az érzelmi íven segítsen. 

Az alap konfliktus szerint a szereplők egy nehéz helyzetben távkapcsolatba kényszerülnek. De ha örök szerelem és a síron túl is, akkor ez mégis hogy lehet ekkora probléma? Persze van egy konkrét kiváltó ok, de még így is sem volt ez nekem kerek. 

De még ez is hagyján. Ahogy viszont Jeremy bekerül a történetben, és ahogy Eva ezt az egészet lereagálja, számomra teljesen abszurd volt. És akkor álljon itt most leírva: lányok, az ember lányának problémáját nem egy házasság fogja megoldani. A huszonegyedik században élünk, az isten szerelmére! Remekül megállhatja a helyét egy nő egymaga is, nem kellenek zsákokat emelgető pasik a boldoguláshoz. Jaj. Miért kellett ez? 

És nem csupán a bennem élő feminista kiáltott fel tiltakozva, amellett, hogy szappanoperás is volt ez kicsit, sajnos a Jeremy-Eva szálba is olyan csúnyán belerondított az írónő, amit nagyon sajnálok. Még mindig nagyon szeretem Jeremyt, de nem értettem ezt... 

Utána pedig a lezárás annyira gyorsra és magától értetődőre sikeredett, hogy nem tudtam nem arra gondolni, az írónő is szeretné végre valahára a helyükre tolni a dolgokat, és minél gyorsabban maga mögött hagyni ennek a kötetnek a cselekményét, hogy visszatérhessünk a happy endre. 

Én vagyok ebben az esetben az Abbi Glines Grincs, és lehet, hogy velem van a baj. Biztos vagyok benne, hogy a sorozat sok rajongója szeretni fogja ezt a történetet, ahogy a Goodreads értékelés is mutatja, így van. Nekem sajnos ez most annyira nem jött be, remélem, visszatérünk arra a rendszerre, amikor is minden részben új párost kapunk. 


Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Sea Breeze sorozat szereplőit. Minden állomáson találtok egy szófelhős képet, mely egyetlen idézetet tartalmaz; nincs más dolgotok, mint kitalálni ki mondhatta és a keresztnevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mind a hét névvel megpróbálkoztatok, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, különben automatikusan újat sorsolunk.


A turné menetrendje


11/17 Kelly & Lupi olvas
11/18 Angelika blogja
11/19 Dreamworld
11/20 Kristina blogja
11/21 CBooks
11/22 Deszy könyvajánlója
11/23 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések