Breaking News

Abbi Glines: Te ​vagy nekem a jelen {Értékelés + Nyereményjáték}

Abbi Glines: Te ​vagy nekem a jelen

A blogturnéról




Abbi Glines nagysikerű Sea Breeze sorozatának immár a negyedik része jelenik meg a könyvfesztiválra a Maxim Könyvkiadó gondozásában Te vagy nekem a jelen címmel. Ebben a részben Marcus húgocskája, Amanda kerül nehéz helyzetbe, mert nem másba szerelmes évek óta, mint a rossz hírű Preston Drake-be, a bátyja legjobb barátjába.
Kövessétek végig a hat állomásos turnét, és nyerjétek meg a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Just for Now
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 350
Fordító: Beck Anita
ISBN: 9789632617336
Sorozat: Sea Breeze 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,25)
Megrendelési link
Preston ​Drake vonzó és megnyerő, ráadásul egy igazi rosszfiú. Nem okoz neki gondot,
hogy bármelyik nőt az ujjai köré csavarja, és ezt ki is használja. Tipikusan olyan srác, akitől egy okos lány távol tartja magát. De valóban ez az igazi énje? Amanda Hardy szíve már egy jó ideje vadul dobog a bátyja haverjáért, Prestonért. De a lány azt kívánja, bárcsak ne remegnének meg a térdei minden egyes alkalommal, amikor meglátja a fiút. Gyűlöli, hogy a szíve őrült iramban kezd verni, valahányszor Preston megereszt felé egy mosolyt. Nem tud ellenállni neki. Az ismerősök aggódva figyelik az eseményeket. Senki sem akarja, hogy együtt legyenek. Sem Amanda bátyja, Marcus, akinek a házassága lassan menthetetlenné válik, sem Preston haverjai. Túl sokat tudnak a srác sötét oldaláról. Még maga Preston is tudja, hogy nem elég jó a lánynak. Mindennek ellenére Amanda mégis úgy érzi, több van amögött, amit Preston mutat a világnak, és elhatározza, felfedi, milyen titkok rejtőznek a csábító, kék szemekben – titkok, amelyek megmagyarázhatnák a tetteit. Titkok, amelyeket Amanda talán nem lesz képes megbocsátani. A veszélyes vonzalom nem múlik el, és ezt sem Preston, sem Amanda nem tagadhatja le.

Az első mondat:


"- Kit látnak szemeim?"

Véleményem


Abbi Glines az egyik szerző, akivel nehezen tudok mit kezdeni. Olvastatja magát, nem lehet abbahagyni, eközben pedig azért azt semmiképp sem állítanám, hogy nincsenek nyilvánvaló hibái. 

Így vagyok a Te vagy nekem a jelennel is. Jó kis kikapcsolódás egy fáradt nap végén, amikor az ember semmi mást nem akar, csak egy romantikus történetet, hogy elmerülhessen kicsit ebben a garantáltan happy endes boldogságfelhőben. Abbi Glines ezt minden egyes Sea Breeze résszel szállítja, akármi történik is a kötetben. 

Ráadásul azok számára, akik eljutottak a sorozatnak eddig a részéig, kétségtelenül sok-sok piros pontot ér már maga a banda is. Minden kötet egy-egy párosról szól, de ez egy baráti kör, innen-onnan csatolmányokkal, így hát a korábbi és jövőbeli főszereplők felbukkannak egymás könyveiben. Ebben a kötetben például Marcusék életének egy nagy eseményébe kapcsolódhatunk be, közben pedig felbukkan például Cage és Eva is. Ez szintén olyasmi, amit Abbi Glines ügyesen csinál: teremt egy baráti társaságot, aminek az olvasó is a része lehet. 

Ami konkrétan ezt a kötetet illeti, az alapötletet nagyon szerettem. Vannak romantikus toposzok, amikből egyszerűen nem tudok eleget kapni: a szomszéd srácos sztorik, a tanár-diák kapcsolatok, és igen, a beleszeretni a legjobb barát testvérébe is bőven ide tartozik. Még jobb, ha a vágyódás már régi - ezzel a magam részéről könnyedén tudok azonosulni, mert hát őszintén, ki nem zúgott még bele valakibe úgy, hogy csak távolról csodálta? 

Ebben az esetben adott nekünk Amanda, Marcus húga, aki már évek óta bele van zúgva Marcus legjobb barátjába, Prestonba. Még úgy is - vagy talán pont azért -, hogy a csábításairól híres, arról, hogy folyamatosan cseréli a csajokat, és nem állapodik meg senki mellett. Részemről ez kellőképpen jó felütés.

És ami a felütést illeti, annak egészen konkrétan is egy roppant érdekes formáját kapjuk meg. Valószínűleg meglepő is lesz. Nem szeretnék spoilerezni, de egy romantikus könyvhöz mérten talán kissé nyers a nyitány, viszont magával hoz egy jó nagy adag feszültséget, ami határozottan jót tesz a sztorinak. Persze ez a feszültség nem tart örökké, mert elég hamar jön rá a megoldás, de kiindulásnak tökéletes, amíg megismerjük a szereplők konkrét problémáit. 



A nagyobbik gondkupaccal Preston küzd a történetben. Az ő szálán befigyel a testvéreiről gondoskodó rosszfiú vonala, akit valami félelmetesen tenyérbemászó anyával "áldott meg" a sors. Ennek következtében pedig egy másik szál is érkezik - megint csak nem szeretnék spoilerezni, bármennyire nehéz is konkrétumok nélkül értékelni így a könyvet -, ami valószínűleg eléggé megosztó lesz. Megosztó alatt pedig nem csak azt értem, hogy egyesek gyűlölni fogják, hanem azt is, hogy egy konkrét olvasóban is vegyes érzelmeket kelt majd. Egyrészt megérti az ember a miérteket, másrészt azért... nos, nehéz vele mit kezdeni érzelmi szinten, és még nehezebb belegondolni, Manda helyében mi hogyan reagálnánk.

Bátor próbálkozás ez Abbi Glinestól, igaz, annyira mélyen nem mászik bele, amennyire tehetnél. Úgy éreztem, inkább csak a konfliktus miatt hozta be, és konkrétabban nem akar foglalkozni vele. Ez számomra így azért volt kicsit sajnálatos, mert ha már behozza, érdemes elmerülni benne, még ha nem is a legjobb érzés. Kicsit úgy érzem, a sorozatra ez a fajta direkt felszínesség is jellemző. Vannak nehéz témák, de mind inkább csak érintőlegesen, hogy a románcnak legyen problémás színtere, egyébként viszont a nehezebb témák mellett is nagyon igyekszik inkább a könnyedség terepén maradni. (Egyébként lehet, hogy azért is érzem most így, mert olvastam már egy new adult regényt, ami hasonló szállal operál, Linda Kage Forbidden Men sorozatában, és ott érzésem szerint az írónő jobban kibontotta ezt a témát, közben pedig képes volt ugyanúgy romantikus és humoros maradni.)

Nagy kedvenceim lettek ebben a részben Preston testvérei, komolyan mondom, aki nem olvadozik tőlük, az fából van. Cukik és viccesek, nyilván a húga a legnyilvánvalóbb választás, de nekem Brent is nagy kedvencem lett. (Lesz vajon saját könyve később? Ugye igen? Ugye?)

Összességében nem volt ez rossz könyv, viszont igazán kiemelkedő sem. Továbbra is jellemző az írónőre, hogy az én ízlésemnek helyenként már túl rózsaszín egy-egy párbeszéd, eközben viszont hazudnék, ha azt mondanám, nem nyújt kellemes kikapcsolódást egy nehéz nap végén. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Abbi Glines meglehetősen termékeny szerző, számos édesen romantikus sorozattal kényeztette már olvasói lelkét. De vajon sikerül-e ráismernetek egy-egy szériára a blogturné hat állomásán közreadott nyomok alapján? A főszereplő srácok nevei alapján a sorozatok elnevezéseit várjuk a válaszokban.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Beau | Sawyer


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.20. - Angelika blogja
04.21. - Kelly & Lupi olvas
04.22. - CBooks
04.23. - Dreamworld
04.24. - Könyvvilág
04.25. - Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések