Breaking News

Elle Kennedy: The ​Chase – A hajsza {Értékelés + Nyereményjáték}

Elle Kennedy: The ​Chase – A hajsza

A blogturnéról




Az Off-Campus sorozat véget ért, de szerencsére nem kell sokáig nélkülöznünk Elle Kennedy-t és a Briar hokicsapatát, hiszen új spin-off sorozatában visszatérhetünk a kampuszra. A Briar U sorozatában a hokis fiúk egy új generációját ismerhetjük meg, de a régi ismerősöktől sem kell teljesen búcsút vennünk. A hajsza hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a történetben Summer és Fitzy szenvedélyes és szórakoztató párosáról olvashatunk. Ha szeretnétek nyerni egy példányt, akkor tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékban!

Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 408
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634576242
Sorozat: Briar U 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,96)
Megrendelési link
Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?

Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el...
…tudja, hol talál.

Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.
Szerezd meg magadnak!

Az első mondat:


"– Ez valami vicc? – meredek az öt vádaskodó lányra."

Véleményem


Az Off-Campus sorozatot nagyon szerettem, így amikor kiderült, hogy az írónő spin-offot ír hozzá, természetesen nem is volt kérdés, hogy nekem ezt olvasnom kell. Nem olvastam fülszövegeket és különösebben a borító sem érdekelt - bátran vetettem bele magam a könyvbe, az előzmények ismeretében.

A főszereplők félig-meddig már ismertek a számunkra az Off-Campus sorozatból. Fitzy a csapat tagja volt már akkor is, amikor még az előző Briar generáció sztoriját olvastuk, Summer pedig Dean húga.

Utóbbival pedig már meg is van a regény egyik nagy dilemmája: nem kezdesz a haverod húgával, így tehát Summer tiltott terep Colin számára.

Persze minél tiltottabb valami, annál édesebb, szóval szerintem nem lepek meg senkit vele, ha azt mondom, ezt a szabályt csak ideig-óráig sikerül betartani.

Na de nézzük, mi az alapszituáció!



Summer frissen érkezik a Briarre, miután az előző egyetemről kirúgták. Az élet úgy hozza, hogy szállás nélkül marad, így végül a testvére elintézi neki, hogy összeköltözhessen a srácokkal - így tehát Colin és Summer egy fedél alatt kénytelenek élni. Azért mondom, hogy kénytelenek, mert az, hogy nagyon is megvan köztük a kémia, mindkettejük oldaláról teljesen nyilvánvaló - csak Colin próbál ellenállni. A helyzetet csak még tovább bonyolítja, hogy egy meggondolatlan pillanatban elkezdett alakulni valami Summer és a ház egy másik lakója között is.

Adott tehát egy szerelmi háromszög egy lány és két jóbarát között, és egy a barátod húgával nem kezdesz vonal is elindul.

A dolog pikantériája maga Summer - ő ugyanis nem az az ártatlan virágszál, sőt! Kifejezetten imádtam, milyen tökös csaj. Nem rest megvédeni magát és elküldeni bárkit a búsba. Bár hosszabb távon kiderül, hogy a sokszor keménynek tűnő külső és az elkényeztetett gazdag lány képe alatt egy nagyon érzékeny és sok szempontból bizonytalan lány lapul. Ettől csak még jobb lett az egész.

A könyv nincs tele nagyon komoly kérdésekkel, de természetesen mindkét szereplőnk szálán van több olyan keményebb téma is, ami az élet velejárója. Summer szálán két dolgot emelnék ki: az egyik a bizonytalanságát is szülő tanulási nehézség, amit kifejezetten szerettem ebben a könyvben. Nekem szerencsésen sosem volt ilyen problémám, de nagyon örülök, hogy foglalkoznak vele könyvekben, mert még mindig azt érzem, hogy nagyon tabu ez a téma. Illetve itt mifelénk nem nagyon találtak még hatékony megoldást az ilyen gyerekek megsegítésére, ami egy életre szóló stigmát és bizonytalanságot jelenthet, nem is beszélve arról, mennyire nem tudják kiaknázni a magukban rejlő lehetőségeket, ha visszahúzza őket az iskolarendszerünk. A másik téma Summer vonalán a Girl Power vonal volt, az, hogy milyen fontos a csajok közötti összetartás. Szintén csillagos ötös. Van egy harmadik dolog is, de ezt nem szeretném lelőni, ez a legkomolyabb ezek közül, de... majd meglátjátok.

Colin vonalán leginkább karrierválasztási problémák vannak, ott viszont néhány nagyon fontos kérdésben kell döntenie. Fontosabb-e egy jó állás, mint a szerelem? És vajon a főnöknek tényleg mindig igaza van vagy igenis merjünk ellentmondani?

Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet, még ha kicsit hosszúnak éreztem is a regény első felében a huzavonát Colin és Summer között. Érdemes volt visszatérni a Briarre, és nagyon várom a további sztorikat.

NAGYON AJÁNLOM

Nyereményjáték


A nyereményjáték az Off-Campus sorozathoz fog kapcsolódni. Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, és azt kell kitalálnotok, hogy melyik szereplőtől származik, és a sorozat melyik részében hangzott el. Tehát egy nevet és az Off-Campus egy részének címét várjuk a rafflecopter doboz soraiba. Annyit segítünk, hogy mind a nyolc főszereplő neve benne lesz a játékban, illetve plusz egy valaki, aki A hajszában kap kiemelt szerepet. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“A reménnyel csak egy baj van: általában csalódáshoz vezet.”


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


10.27. Könyvvilág
10.29. Angelika blogja
10.31. Sorok Között
11.02. Deszy könyvajánlója
11.04. Sorok Között extra
11.06. Dreamworld extra
11.08. Ambivalentina
11.10. Pandalány olvas
11.12. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések