Breaking News

Újabb fotók a Meggyőző érvek forgatásáról

Már többször írtam róla, hogy a Netflix új adaptációt készít Jane Austen Meggyőző érvek című regényéből, amit azzal futtattak, hogy "modern" adaptáció lesz - az viszont egészen mostanáig nem derült ki, hogy ez egy modern megközelítésű kosztümös filmet, vagy egy teljesen modern feldolgozást jelent.

Nem is olyan régen megkaptuk az első hivatalos jelenetfotókat, viszont közben azért bele-belebotlani forgatási fotókba is. Egy előző bejegyzésben megosztottam már néhányat, most pedig újabbakat hozok.

A mostani fotók újra bizonyítják, hogy egy igencsak modern feldolgozásról van szó - ez már a szereposztásban is látszik, most pedig újfent látszik a ruhákon. Ha megnézitek Anne ruháit, nagyon nem korhűek a jelmezek, inkább csak olyan tessék-lássék kelti regency ruhák benyomását, a fejfedője viszont még ennél is jobban kilóg. Hozzáteszem: úgy tűnik, leginkább az ő ruhái modernek, a többiek hozzá képest korhűbb ruhákat viselnek.


Lemaradóknak: Anne Elliot szerepében A szürke ötven árnyalata sztárját Dakota Johnsont láthatjuk majd, Mr. Elliot pedig a Crazy Rich Asians főszereplő Henry Goldingot, Wentworth szerepét pedig Cosmo Jarvis (Lady Macbeth) kapta.


A könyv fülszövege:

Anne Elliot huszonhét éves korára már beletörődött, hogy körülményei a vénlányok sorsára kárhoztatják. Annak idején családja és barátai lebeszélték arról, hogy egy bizonytalan jövőjű, összeköttetések híján csak saját tehetségére utalt fiatal tengerésztiszt felesége legyen. Az egykori szerelmesek nyolc év után találkoznak ismét, véletlenül. Wentworth kapitány azóta fényes pályát futott be, meggazdagodott, s most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet – csak Anne Elliot nem…

A Meggyõzõ érvek nem pusztán az utolsó, hanem a legérettebb és számtalan kritikusa és olvasója által a legjobbnak tartott Austen-regény.


Egyébként két másik Meggyőző érvek adaptáció is készül, illetve készült a közelmúltban, egy kosztümös és egy modernizált változat. Illetve van egy harmadik is, amiről keveset tudunk, de elvileg a CW is tervez egy Jane Austen antológiasorozatot.
Az én jelenlegi kedvenc adaptációmról nem is olyan régen írtam a Kosztümös Kalandok rovatban.

A magam részéről nagyon örülök, hogy elkezdtek foglalkozni ezzel a sztorival is, mert a Büszkeség és balítélet és az Emma az elmúlt években egy sor feldolgozást kapott, de a Meggyőző érvek mindig valahogy mostohagyerek maradt, pedig nekem talán a kedvencem Austen regényei közül.

 

Nincsenek megjegyzések