Breaking News

6 vöröshajú karakter, akikről nem lehet csak úgy megfeledkezni


Nem tudom, tudtátok-e, de ma, november 5-én van a Szeresd a vörös hajad! nap - igen, ilyen is van. 

Mint tudjuk, a vörös hajhoz sok negatív képzettársítás kapcsolódott az évek során, de azt hiszem, a sok remek vörös hajú regényszereplő sikeresen vette fel a küzdelmet az ilyesfajta csúnya legendákkal. 

Vegyünk sorra néhány ismert-szeretett vörös főszereplőt, akikre meleg szívvel gondolhatunk.

Anne Shirley




Ha vörös haj, természetesen Anne Shirley nem maradhat le a listáról. Szerintem az én generációmnak elég sok olyan tagja van, aki az Anne Shirley filmeken és a Váratlan utazáson nőttek fel, szóval a lázadó-intelligens Anne-nek bérelt helye van a híres vörösek között.



Jamie Fraser



Szintén egy tévésorozatnak köszönheti mostani hihetetlen népszerűségét egy másik vörös szereplő is: Jamie Fraser, az Outlander sorozat férfi főhőse. A vajszívű, erős, néha kissé nyers skót sokak szívét meghódította az elmúlt években, nem véletlenül. 



Eleanor Douglas



Lehet, hogy a vezetéknévvel összezavartam néhány embert, de az Eleanor & Park könyv főszereplőjéről van szó. Tudom, hogy idehaza nem lett akkora siker ez a könyv, mint odakint, de azt gondolom, mindenképp a listán a helye Eleanornak. 



Clary Fray



Tudom, Clary nem mindenki szívét nyerte el, és sokan nem szeretik A végzet ereklyéi sorozat hősnőjét. De én nagyon is. Vannak hibái? Nyilván. Ezzel együtt mindig is nagyon szerettem, ahogy megy előre határozottan a céljai elérése érdekében - Jace elviseléséhez pedig amúgy is extra türelem kell.



America Singer



A Párválasztó sorozatot imádtam! (A spin-offról nem beszélünk. Hess!) 
Oké, nem America volt a sorozat legjobb része a számomra, de mindenképpen emlékezetes, már csak a gyönyörű borító miatt is - meg persze a könyvekben is öröm volt elképzelni, ahogy a csodálatos vörös hajával villog a párválasztó eseményein.



A Weasley család



Tudom, megint csalok. De bevallom őszintén, nem volt szívem választani a vöröshajú Weasley családtagok közül. Kit emeljek ki? Ront, akiről a legtöbbet hallunk? Fredet és George-ot, akik sokak nagy kedvencei? Ginnyt, aki sokkal jobb karakter a könyvekben, mint a filmekben? Esetleg az egyik legjobb könyves anyukát, Mrs. Weasley-t vagy a mugliimádó férjét? Na ugye, hogy nem lehet választani! És egyébként is... ha vörös, akkor Weasley.



Bejegyzésajánló

Nincsenek megjegyzések