Breaking News

Így fest az idén érkező könyv, amit Alan Rickman naplóiból szerkesztettek

Alan Rickman sokak életébe bevonult, rengetegféle szerepben láthattuk az évek során. A legtöbben talán a Harry Potter vagy a Die Hard miatt ismerik, de egy sor másik érdekes könyvadaptációban is feltűnt - ezek közül néhányat összeszedtem egy bejegyzésbe a halála után. (Még ajánlom: így búcsúztak fanartokkal Alan Rickmantől.)
Mint korábban már kiderült (én is írtam róla), a színész 25 éven keresztül vezetett naplót, amiben "szellemesen, anekdotákkal megtűzdelve és teljesen őszintén" írt karrierjéről és az élete mozzanatairól. 

Egészen pontosan 27 kézzel írt napló maradt ránk utána, ezeket eddig nem olvashattuk. Most viszont a naplókból egy közös könyvet szerkesztenek.

A jogokat a Canongate szerezte meg, az ő gondozásukban fog megjelenni a kötet Madly, Deeply - The Alan Rickman Diaries, vagyis Őrülten, mélyen - Az Alan Rickman naplók idén október 4-én.

A könyvhöz Kate Winslet írt előszót, akik több filmben is szerepeltek együtt - a legismertebb (főleg könyvmolyok számára) valószínűleg az Értelem és érzelem, a legutóbbi közös filmjük pedig A virág románca. 

Mint kiderült, a kiadóhoz már befutottak az első példányok, és kaptunk két fotót is. A másodikból ráadásul kiderült, hogy bekerült tényleg naplóbejegyzés is a könyvbe, ugyanis Alan Rickman tehetséges művész is volt, ezért hát - mutatom:

Rickman a 90-es évek elején kezdte írni naplóit, azzal a szándékkal, hogy később majd publikálják. 

Naplóit vezette a Harry Potter, az Értelem és érzelem, a Galaxis útikalauz stopposoknak és az Igazából szerelem forgatása alatt is, és egészen 2016-ban bekövetkezett haláláig írta őket.

A naplókból Alan Taylor szerkesztett könyvet.

A beharangozó szerint a könyvben bepillantást nyerhetünk a privát életébe, a baráti körébe, a politika iránti érdeklődéséről is olvashatunk, illetve mindenféle kulisszák mögötti történetet is kaphatunk például a Harry Potter forgatásáról.

A magyar megjelenésről még nincs hírem.


Ajánlott bejegyzések:


Nincsenek megjegyzések