Breaking News

Kalapos Éva: Ami csak a tiéd {Értékelés + Nyereményjáték}

Kalapos Éva: Ami csak a tiéd

A blogturnéról



Egy feledhetetlen DAC blogturnéra invitál a Blogturné Klub négy bloggere! Ismerj meg három DAC kötetet, emellett pedig az e-könyvben kapható DAC-novellákról is olvashatsz véleményt.
Ismerd meg Kalapos Éva realista regényeit, amiben kendőzetlenül olvashatsz a fiatalokat érintő problémákról, és az ő életükről!

Tarts velünk, és ha ügyes vagy, megnyerheted az egy nyereménykönyvet is!

Kapcsolódó bejegyzések:

Kiadó: Manó Könyvek
Oldalszám: 16
ISBN: 9789634032205
Sorozat: D.A.C.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Megrendelési link
Vajon mi történhetett Gerivel, Flóra testvérével a sok megpróbáltatás után?
Kalapos Éva legújabb e-novellájából kiderül, mi a helyzet akkor, ha egy fiatal srác legfontosabb
tárgya egyik napról a másikra a gitárja lesz.

Az első mondat:


"– Mondj már valamit!"

Véleményem


Az előző DAC novelláról már írtam, a linket megtaláljátok fent a többi között, de az Ami csak a tiéd most nekem is úgy volt. 

Elég vegyesek az érzéseim, és azt is elmondom, miért. 

Maga a novella nagyon aranyos volt. Gerit a sorozat elején ki nem állhattam, viszont most, hogy helyrerázta az életét, kifejezetten kedvelem. A negyedik részben már nagyon tetszettek a Geri-Flóra részek, mert megvan köztük a testvéri szeretet, ami most már normálisan csapódik le - nem kell aggódni a drogok meg a rossz társaság miatt. Geri végre normális. 

De bevallom őszintén, ez előtt a novella előtt még csak fel sem merült bennem, hogy szívesen olvasnék róla is. Pedig de. Ugyanis ez a novella azt meséli el, Geri mit kezdett a zenével. Azt már tudjuk, hogy gitározik, viszont nem csak úgy hobbiból. Végre megtudhatjuk, milyen sokat jelent neki a zene, és dalokat ír. Nagyon tetszett, ahogyan Geri és a zene kapcsolatáról olvashattunk, és az is, hogyan állt talpra a fájdalom után, és hogyan alakította át azt valami jóvá. Az én filozófiámhoz is ez passzol - nem kerülhetjük el a fájdalmat és a nehézségeket, de kihozhatunk belőle valami jót. 

Szóval ez kifejezetten izgalmas, annyira, hogy tulajdonképpen ezt a novellát nagyon kevésnek is találtam. Jó volt, jó volt, de inkább csak olyan, mint egy teaser, ami után csak még többet akar az ember. Még nem olvastam az ötödik részt, így nem tudom, mennyi Geri lesz benne, mindenesetre ez akár egy egész spin-off regény is lehetett volna, nem csak novella. 

A fő gondom viszont még csak nem is a rövidsége volt, mert tényleg fel tudom fogni csemegeként annak ellenére is, hogy legszívesebben jóval részletesebben és hosszabban olvastam volna. Amiért nem igazán tudtam hova tenni, az a sorozatbeli helye volt. A Molyon nem kapott sorszámot, viszont az ötödik rész előtt szerepelt, én meg nagy vidáman vetettem bele magam. Aztán értetlenül olvastam, ugyanis olyasmik történtek benne rögtön az elején, amikről még nem tudtam. Megírva viszont úgy volt - legalábbis én úgy éreztem -, mintha ezekről már tudnom kellene. Bár közvetlenül a novella előtt olvastam a negyedik regényt, komolyan elbizonytalanodtam, hogy én vagyok-e ennyire dilis, és konkrét fejezeteket felejtettem el, vagy tényleg olyasmik történnek a novellában, amikről még nem tudunk, mégis természetesként van kezelve. 

Szóval még ha időben nem is oly távoli a negyedik rész és ez a novella, nekem nem illeszkedett a negyedik rész utánra. Lehet, hogy inkább az ötödik után kellett volna olvasnom, és akkor boldogabb lettem volna vele. 

Mert így csak az maradt bennem, hogy tök jó ez a kiegészítő novella, csak emlékezni fogok arra a zavarra is, ami bennem volt, mikor olvasni kezdtem. Szóval olvassátok, de lehet, hogy jobb lett volna inkább az ötödik utánra tartogatnom. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A regény hősnője, Flóra még mindig imádja a filmeket – mi pedig ezért is imádjuk őt. Az ötödik kötetben is megmaradt a csodás rendszer, miszerint minden fejezetcím egy film címe is egyben.

A mostani játékunk során az adott filmből találtok egy képet, és a film címét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.




A turné menetrendje


05.01. - Kelly és  Lupi olvas - DAC 3
05.03. - Media-Addict.hu - novellák
05.05. - Deszy könyvajánlója - DAC 4
05.07. - Zakkant olvas - novellák
05.09. - Media-Addict.hu - DAC 5.
05.11. - Kelly és Lupi olvas - novellák
05.13. - Zakkant olvas - DAC 5.
05.15. - Deszy könyvajánlója - novellák 

Nincsenek megjegyzések