Breaking News

J. L. Armentrout: Oblivion ​– Feledés 2. {Értékelés + Nyereményjáték}

J. L. Armentrout: Oblivion ​– Feledés 2.

A blogturnérólA Könyvmolyképző kiadó jóvoltából folytatódik Daemon szemszögéből a Luxen történet!
Hazánkban is nagy sikernek örvend Jennifer L. Armentrout - Luxen sorozata. Olvashattuk már a sorozatot Katy oldaláról, de vajon Daemon hogyan élte meg a történetet?
Tarts velünk a hat állomásos blogturnéra és megtudhatsz többet a kötetről.

Kapcsolódó bejegyzések:Eredeti cím: Oblivion
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633999509
Sorozat: Luxen 2,5
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,45)
Megrendelési link
Daemon ​​Blackkel összekapcsolódni szívás…


Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, mindkettőnknek végünk. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmisek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

Éld át az Ónix történetét Daemonnal!

Az első mondat:


"Kat nem foglalkozott velem."

Véleményem


Rájöttem, miért nagyon érdekes ezt a könyvet olvasni. Ha valaki a Luxen sorozatról kérdez, és azt kéri, mondjam el nagyon-nagyon röviden, mi ugrik róla be elsőre, akkor két dolgot mondanék a szerelmi szálon kívül, de az azért egy jó YA-nál általában adott: az izgalmas akciójeleneteket és fordulatokat, és a gyilkos függővégeket. 

De ennél a Daemon szemszög dolognál az a nagyon érdekes, hogy tulajdonképpen a tétek... nos, nem a régiek. Ugyanis pontosan tudjuk, milyen fordulatok lesznek, milyen akciójelenetek érkeznek és azt is, hogy mi a lesz a vége. (És ráadásul nem csak a kötetnek, hanem az egész sorozatnak.) 

Szóval gyakorlatilag a Daemon szemszögnél viszonylag nyugodtnak kéne lenni, hiszen pontosan tudjuk, mi lesz a következő jelenet. Ettől olyan más ezt olvasni, mint annak idején a másik regényt, az eredeti szemszögből. Nem izgultam magam halálra, ez viszont lehetőséget adott rá, hogy mindenféle idegbeteg rohanás - meg kell tudni végre, hogy mi lesz - nélkül tudjam olvasni a regényt, elmerülve a részletekben, és nem versenyt futva az idegrendszeremmel. (Meg a rajta táncoló írónővel.) Ez a regény egyébként olyan szempontból kicsit kevéssé hatott rám újszerűen, hogy valamiért az első rész Daemon szemszögéből több meglepetést érzékeltem. Ez mondjuk valószínűleg a helyzetből is adódik, hiszen arra voltam a legkíváncsibb, mit szólt Daemon az első találkozásnál és hogy dolgozta fel, hogy megtetszett neki egy ember - de persze ezen mostanra túl vagyunk. Mindenesetre valamiért úgy érzékeltem, hogy több új jelenet volt az elsőben, aztán lehet, hogy tévedek. Csemegék persze itt is adódnak - külön örültem, hogy a bulis Ash jelenet tisztázódott, mert anno azon nagyon kiakadtam, Kattel együtt. És persze azért vannak Daemonnak önálló akciói, de kevesebb, mint számítottam rá. 

Ezzel együtt volt valami, ami jobban tetszett, mint az eredeti szemszögesnél. Ez pedig pontosan a szemszög volt. Alapvetően nincs bajom Kattel, viszont a második részben elég nehezen toleráltam a Blake szálat. Viszont Daemon szemszögéből meglepően elviselhető volt a dolog. Ugyanannyira idegesített, csak mivel magát a nézőpontkaraktert is, így együtt bosszankodhattam vele, nem kellett egyedül a hajam tépni, hogy jussanak már dűlőre végre, és Blake menjen a fenébe. (Miért, Kat, miért?) 

Egyébként Daemon gondolatai persze most is érdekesek voltak. Meglepett, mennyire romantikus volt már itt is. Nyilván ez a párbeszédekből látszott már eredetileg is, hiszen erősen tepert, hogy meghódítsa Katet, de most, mindkét szemszöget olvasva, meglepő módon azt tudnám mondani, hogy talán Daemon volt az, aki hamarabb és mélyebben elköteleződött, és hajlandó volt ezt ki is nyilvánítani - persze a maga módján. 

A másik dolog, ami Daemon gondolatai között megfogott, az a Dawson szálas nyomozás volt. Kifejezetten érdekes, hogy Daemon milyen hamar levonta a magam következtetéseit, még ha nem is tudhatta biztosra a dolgokat. 

Összességében ez a kötet is tetszett, örülök, hogy nálunk nyomtatásban is megjelenhetett, nem csak ebookban, mint Amerikában. Várom a következő kötetet, hogy kerek legyen minden.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7577_oblivion2-20161202_224032.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A Luxen sorozatnak már számos része jelent meg hazánkban, ezért mostani játékunkban arra leszünk kíváncsiak mennyire ismeritek a részeket.
Minden állomáson találtok egy idézetet, amiből aláhúzott vonallal jelölve hiányzik egy név, de nem elég csak a hiányzó nevet beírni a Rafflecopter dobozába, szükség lesz még a kötet címére is.
Tehát minden állomáson egy nevet és egy kötet címet keresünk, amiket be kell írnotok a megfelelő sorba.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“– Ez még nem minden, figyelj csak! – Megrázta a karjait. – Ne akadj ki! 
– Oké. – Megmarkoltam a narancsleves poharamat. ___ behunyta a szemét, fénnyé olvadt, majd valami egészen mássá vált. Világosbarna haj hullott a vállára, az arca valamivel sápadtabb árnyalatot öltött. Kerek őzikeszemei felett ívet formált a szemöldöke, rózsaszín ajka félmosolyra nyílt. Alacsonyabb lett, kicsit emberszerűbb. 
– Én…? – nyögtem ki. Saját magammal álltam szemben.”

A turné menetrendje


01.16. - Insane Life
01.17. - Angelika blogja
01.18. - Deszy könyvajánlója
01.19. - Könyvvilág
01.20. - Dreamworld
01.21. - Sorok között

Nincsenek megjegyzések