Breaking News

Skóciában forog majd A Gyűrűk ura előzménysorozat?

Tudjátok, hogy menthetetlenül Skócia-rajongó vagyok (csak ne lenne olyan drága odajutni és megszállni), így több Skóciával foglalkozó oldalt is követek.




Így akadtam egy izgalmas hírre a The Scotsman oldalán, ami érdekelni fogja A Gyűrűk Ura rajongókat, bár tudom, hogy egyelőre mindenki a Tolkien életrajzi film első előzetesével foglalkozik.

A cikk azt fejtegeti, nagy eséllyel Skóciában is forog majd A Gyűrűk ura előzménysorozat.

A cikk szerint az Amazon emberei már körbe is jártak néhány lehetséges helyszínt, köztük Skye szigetét, Pertshire-t és a Loch Lomond környékét, potenciális forgatási helyszínek után kutatva. Egészen konkrétan a Dunskey kastélyban, Portpatrickben, Scourie-ban, Callanderben és a Balloch Castle Country Parkban jártak. A dolog azért is meglepő, mert eddig arról nyilatkoztak, hogy Új-Zélandon szeretnének forgatni, ahol A Gyűrűk ura trilógia és A hobbit filmek is készültek. 







A Gyűrűk ura készülő sorozata körül még mindig elég sok a kérdőjel, bár egy sor dolgot már elárultak: tudjuk, hogy egész vagyonokat költenek a sorozatra, legutóbb 500 millióról szólt a fáma, az is szinte biztos, hogy a fiatal Aragorn lesz a(z egyik) főszereplő és Peter Jackson is megszólalt a sorozat kapcsán. Ó, és azt is tudjuk, hogy Star Trek írók dolgozhatnak a forgatókönyvön.


A skót turizmuson ez valószínűleg lendítene, bár nem biztos, hogy ennek örülni fognak: pont mostanában tárgyaltak róla, hogy plusz adót vessenek ki a turisták áradata miatt - aminek egy része már így is egy adaptációnak, a sikeres Outlander sorozatnak köszönhető.

Nincsenek megjegyzések