Breaking News

Kiadják Alan Rickman naplóit - 25 éven keresztül vezette őket, többek között a Harry Potter forgatása alatt is

Alan Rickman sokak életébe bevonult, rengetegféle szerepben láthattuk az évek során. A legtöbben talán a Harry Potter vagy a Die Hard miatt ismerik, de egy sor másik érdekes könyvadaptációban is feltűnt - ezek közül néhányat összeszedtem egy bejegyzésbe a halála után. (Még ajánlom: így búcsúztak fanartokkal Alan Rickmantől.)Mint kiderült, a színész 25 éven keresztül vezetett naplót, amiben "szellemesen, anekdotákkal megtűzdelve és teljesen őszintén" írt karrierjéről és az élete mozzanatairól. 

Egészen pontosan 27 kézzel írt napló maradt ránk utána, ezeket eddig nem olvashattuk. Most viszont a naplókból egy közös könyvet szerkesztenek.

A jogokat a Canongate szerezte meg, akik 2022 őszén tervezik publikálni a könyvet The Diaries of Alan Rickman, azaz Alan Rickman naplói címen. Rickman a 90-es évek elején kezdte írni naplóit, azzal a szándékkal, hogy később majd publikálják. 

Naplóit vezette a Harry Potter, az Értelem és érzelem, a Galaxis útikalauz stopposoknak és az Igazából szerelem forgatása alatt is, és egészen 2016-ban bekövetkezett haláláig írta őket.

A naplókból Alan Taylor szerkeszt majd könyvet.

A beharangozó szerint a könyvben bepillantást nyerhetünk a privát életébe, a baráti körébe, a politika iránti érdeklődéséről is olvashatunk, illetve mindenféle kulisszák mögötti történetet is kaphatunk például a Harry Potter forgatásáról.


Ajánlott bejegyzések:


Nincsenek megjegyzések