Breaking News

Ezek voltak az elmúlt 10.000.000 látogatás legnépszerűbb bejegyzései

Amikor azon gondolkoztam, milyen ünneplő bejegyzéseket kellene írnom, amikor a 10 millió látogatást ünnepeljük, ez volt az első, ami eszembe jutott. 

Hiszen a legnépszerűbb bejegyzések - még ha a 10 millió csak egy kis szeletkéjét adják is - nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az oldal most itt tart. Hiszen a 10 millióhoz képest 16.000 látogatás kevésnek tűnhet - de nem szabad elfelejteni, hogy egy népszerű bejegyzés nagy eséllyel megdobja kicsit az aznapi összes bejegyzés látogatottságát, és persze, ami ennél is fontosabb: sok olyan olvasó is rátalálhat a blogra, aki előtte nem.




Úgyhogy most egy csokorba gyűjtöttem nektek a 10 legnépszerűbb bejegyzést, ami egyébként nem is volt olyan könnyű, mint azt gondoltam.

Jó ha tudjátok: bizonyos bejegyzésszám felett a Blogger kicsit megkattan a bejegyzésekkel kapcsolatban. Nálam ez eddig "csak" a keresőn csapódott le, nevezetesen, hogy könnyebben megtalálom a régi bejegyzéseim a Google segítségével, mint a bejegyzések közt keresve a Blogger saját kezelőjében. De úgy tűnik, a legnépszerűbb posztos számlálóval is akadnak gondok, ugyanis nem pont azokat szedte össze, amik valóban a leglátogatottabbak - ezt pedig véletlenül vettem észre.

Úgyhogy ez a TOP10-es lista manuálisan született. Végignyálaztam majdnem 4000 bejegyzés látogatottsági adatait, hogy lássátok, mik érdekeltek titeket a legjobban. 

Fogadjátok szeretettel!

(Technikai tájékoztató: a bejegyzések címére kattintva rögtön el is tudjátok őket olvasni, ha esetleg valamelyik felkelti a figyelmetek.
Illetve ha valakit érdekel, a látogatottsági adatok szombatiak, azóta némi változás lehet, de túlságosan nagy valószínűleg nem.)


10.
16.189



Van, hogy az ember belenyúl valamibe, ami garantáltan sokakat fog érdekelni. Ez tipikusan az a hír. Az ilyen esetekben a gyorsaság a legfontosabb - nem fogok hazudni. Itt valószínűleg nem az számít, hogy én milyen remekül írtam meg valamit, csak a tartalom a lényeg, és az, hogy mennyire vagy gyors. 

Nos, a Párválasztó hír kétségtelen sikerre tarthatott számot, hát még így, hogy a Mielőtt megismertelekkel is megfejeltük. 

Egyébként a fejleményeket azóta is nagyon várom.


9.
16.739


Ha toplistát kéne összeállítani azokról a bejegyzésekről, amiket nagyon szerettem írni és amikre nagyon büszke vagyok, ez lenne az egyik - ez talán abból is látszik, hogy már többször megosztottam Facebookon is. 

Dobby megérdemli. És nagyjából ennyi elég is róla.


8.
16.742


Ez megint a gyorsan jó témáról esete. Nem mondanám, hogy a bejegyzés nagy kihívást jelentett, és azt hiszem, sokat hozzátett a látogatottságához, hogy nagy rajongói oldal is megosztotta. Van ez így is - hogy az embernek az ölébe hullik a téma meg a sok érdeklődő.


7.
17.397



Szintén egy olyan bejegyzés, amit nagyon szerettem írni, igaz, inkább időigényes volt, mint körülményes.
Will Herondale az egyik kedvenc Cassandra Clare szereplőm, és egyáltalán nem volt nehéz összeszedni 50 vicces-romantikus idézetet tőle. Sőt... valójában nem 50-esnek indult ez a lista, csak egyszerűen nem tudtam kevesebbre szűkíteni.


6.
20.706



Amikor ez a bejegyzés született, egy sor hozzá hasonlót írtam - és egyébként majdnem mind be is került a toplistába. 
Mikor Alan Rickman eltávozott közülünk, teljes sokként éltem meg a dolgot. Nem tudtam vele mit kezdeni, ezért azt kezdtem, amit általában: kiírtam magamból a blogon. 
Úgy éreztem, kell ez nekem a sokk után és úgy éreztem, jár is Alan Rickmannek ez a búcsú - meg nektek is, akik hasonló sokként éltétek meg a búcsút.


5.
20.914



Nem fogok hazudni sem nektek, sem magamnak. Az, hogy a The Duff értékelése ennyire elöl végezhetett, nem annak köszönhető, mennyire zseniális értékelést írtam róla, még csak nem is annak, hogy ilyen óriási rajongótábora van. Nyilván voltak olyanok is, akiket valóban a véleményem érdekelt. De kétségem sincs felőle, hogy a legtöbben ingyenes e-bookot kerestek belőle. Nem találtak, de attól még a számláló kattog. (És egyébként szépen rámutat arra a bizonyos problémára az illegális letöltésekről...)


4.
21.246



Na igen, ilyen az, amikor találok valamit az internet berkeiben, amitől tényleg eldobom az agyam, és rögtön tovább kell osztanom. Így indult a blogos pályafutásom is (már az "írói" próbálkozásaim nem számítva), és bizony most is élvezem, amikor ilyen Heuréka pillanataimat veletek is megoszthatom.


3.
33.692



Oké, oké, ennek a bejegyzésnek a megírására a mai napig nagyon jól emlékszem. Egyszerűen azért, mert egyáltalán nem volt könnyű, sőt... Azt hiszem, eredetileg TOP10-es lett volna, de ahogy gondolkoztam az egyes jeleneteken, jöttek sorban a kedvencek, és végül a 15 volt a minimális, amire le tudtam csökkenteni. De valószínűleg össze tudnék hozni egy ennél hosszabb listát is...


2. 
34.956



Ez a bejegyzés egy nagy rejtély a számomra. Persze, vicces. De a mai napig nem értem, hogy lett ennyire népszerű, és hogy lehet, hogy töretlenül látogatják emberek a mai napig. Próbáltam valamiféle továbbosztásban keresni a választ, de eddig nem sikerült. Mindenesetre ezé a bejegyzésé az ezüstérem.


1. 
40.922



Rettentően örülök annak, hogy ez a bejegyzés lett az első. Ugyanis nekem is az egyik favoritom. Imádtam írni, de tényleg, imádtam. Nagyon sokat gondolkoztam rajta, mik azok a tények Pitonról, amiket maximum a hardcore rajongók ismernek és még érdekesek is. Mert nagyon nem akartam, hogy ez egy újabb olyan bejegyzés legyen, ami "amit nem tudtál" címmel operál, aztán amikor az ember megnyitja, valójában tök nyilvánvaló dolgokra mutat rá.
Az ilyen típusú kicsit kutakodós bejegyzéseket imádom a legjobban írni, de nem fogok hazudni: elég időigényesek is, ezért sincs belőlük több. De azért minden alkalommal, amikor belefutok ilyenekbe, újra arra gondolok: kéne még ilyen.



Hát, ez lett volna az a bizonyos TOP10. Ti erre tippeltetek volna? Ezek a kedvenceitek?

Nincsenek megjegyzések