Breaking News

Máris megindult a kampány a Shadowhunters megmentéséért!

Reggel érkezett a sokkoló hír: elkaszálták a Shadowhunterst! (Részletek a bejegyzésben.)

De talán ekkora rajongótábor mellett nem különösebben meglepő a hír, hogy megindult az ellenállás. Kérdés persze, hogy ennek mennyire lehet esélye, figyelembe véve, hogy úgy tűnt, minden résztvevő egyetért a kaszával. És... pusztán a számok szempontjából indokolható is a döntés, ahogy már megírtam.




Mindenesetre próbálkozni lehet, hátha mégis sikerül elérni valamit, és ha ők nem is, más mégis folytatná a szériát. 

Nem meglepő módon a váratlan bejelentés óta rengeteg tweet született a témában, sőt, a direkt erre kitalált hashtag Twitteren alig néhány órával a bejelentés után már trend lett. 

Az a bizonyos hashtag, amit használni érdemes a #SaveShadowhunters. A kampány indítói azt kérik, intelligensen megfogalmazott, rövid, határozott tweetek érkezzenek, de a legfontosabb, hogy kulturált hangnemben íródjanak. Nem háborút akarnak indítani, hanem az Árnyvadászokhoz méltó módon intelligensen rámutatni, hogy lenne érdeklődés a sorozatra. Emellett érdemes használni a tweetekben a sima #Shadowhunters hashtaget is, ami a sorozat "hivatalos" hashtage.

Érdemes a tweetben bejelölni az érintett feleket is: a @FreeformTV-t, aki az amerikai csatornája a sorozatnak, valamint a Netflixet - ezen belül a központi csatornát, a @Netflix-et, illetve a helyi csatornákat. (Mi ilyen szempontból kicsit hátrányban vagyunk, mert ahogy nézem, létezik ugyan egy Netflix Hungary Twitter fiók, de zárt és túl nagy aktivitást nem mutat.)


Egy másik módszer lehet, bár ez nálunk kicsit nehézkesebb, bár nem megoldhatatlan: érdemes értékelést hagyni a sorozat alatt az olyan platformokon, mint a Netflix és a Hulu. 
Illetve annyit lehetne még hozzátenni, hogy más filmes oldalakra is érvényes lehet ez: például az IMDb-re, bár nyilván ennek kisebb hatása van. 


Természetesen elindult egy petíció is, amit szintén ki lehet tölteni. A Save Shadowhunters petíció még annyira új, hogy amikor én megosztom, 0 aláírónál jár, de biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan sokkal feljebb szökik majd. ITT tudjátok aláírni.

És bár ma más dolgokat terveztem az oldalra (szülinapi bejegyzéseket az érintettekről, amik sorban kerülnek majd ki), igyekszem figyelni az eseményeket és követni az aktualitásokat a Shadowhunters kasza kapcsán.


Kiegészítés, köszönet a Shadowhunters Hungary csoportnak!

A Netflix Help Centerében van egy lehetőség sorozat ajánlására, ide is betudjátok írni a Shadowhunterst!


Nincsenek megjegyzések