Breaking News

Jennifer L. Armentrout: The ​Darkest Star – A legsötétebb csillag {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer L. Armentrout: The ​Darkest Star – A legsötétebb csillag

A blogturnéról




Úgy tűnik, Jennifer L. Armentrout még nem tudott búcsút venni a luxenek világától - a rajongók legnagyobb örömére -, hiszen egy spin-off sorozatba kezdett bele nem is olyan régen. Az Originek első része, A legsötétebb csillag idén ősszel érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, ami Luc és Evie történetét meséli el. Természetesen a Blogturné tagjaiként mi sem hagytuk ki a lehetőséget, hogy elolvassuk a könyvet, és elmeséljük Nektek a véleményüket róla. Ha Ti is szeretnétek visszacsöppenni a luxenek, hibridek és originek izgalmas világába, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, hiszen 3 példányt is nyerhettek belőle!

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 464
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634576563
Sorozat: Originek 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,23)
Megrendelési link
Ebben a könyvben aztán van minden – érzelem, romantika, akció, szerelem, barátság, hazugság és megtévesztés. – Star-Crossed Book Blog

A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luc-kel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…

Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

Az első mondat:


"Ha anya valahogy tudomást szerezne arról, hogy a Foretoken előtt ülök, kinyírna."

Véleményem


Vallomás következik: komolyan nem hittem, hogy nekem ennyire hiányzott egy újabb Luxen kötet. De nagyon úgy néz ki, hogy így van.

Amikor az eredeti Luxen széria lezárult, azt éreztem, oké, akkor ennek itt vége. Nem mondom, hogy semmiképp nem tudtam elképzelni, hogy valamiképpen visszatérnek majd a szereplők, de igazából elégedett voltam.

Aztán jött a hír, hogy érkezik egy spin-off sorozat Lucről. És rájöttem, hogy én nagyon-nagyon akarok olvasni még Lucről - azt hiszem, talán anno meg is írtam, hogy ő az a szereplő, akiről még egy sor kérdésem van.

De azért féltem is: lehet ugyanolyan sikeres az újabb sorozat, mint az eredeti?

A legsötétebb csillag néhány évvel az eredeti sorozat lezárása után veszi fel a fonalat. A főszereplőnk, Evie Dasher annak a bizonyos Dashernek a lánya, akit már jól ismerünk. A történet úgy kezdődik, ahogy sok más izgalmas sztori is: Evie a legjobb barátnőjével úgy dönt, elmennek a közeli klubba. Itt találkozik először Luckel, innentől kezdve pedig egyre több furcsaság történik körülötte.

Forrás


Evie és Luc párosa legalább annyira imádnivaló, mint Daemon és Katy - bár azt kell mondjam, azért az írónő egy elég jól bevált receptet követett. Evie a hétköznapi, sulis lány, Lucnek pedig legalább akkora arca van, mint Daemonnek - ráadásul titkolja azt is, milyen fajhoz tartozik. Ez talán kissé ismerős lehet tehát, de bevallom, engem nem zavart igazán - konstatáltam a hasonló elemeket, de engem nem zavart. Ráadásul elég sok más elemet kaptunk ahhoz, hogy tényleg ne legyen nagyon komoly ismétlés a helyzet.

És az, hogy a fő különbség hol van kettejük és Daemonék között, fokról fokra derül ki - bár azért már vannak rá utalások a regény elején is, de erről legyen elég ennyi.

Az mindenesetre biztos, hogy a regény egyik legjobb része Evie és Luc kapcsolata volt. Már a regény legelejétől imádtam őket együtt, és kifejezetten tetszett, hogy Luc esetében beláttunk kicsit a kemény külső mögé, amit láthattunk az eredeti Luxen könyvekben.

A sorozat világa elég nagyot változott azóta, hogy ott hagytuk. A világ immáron tud a Luxenek létezéséről, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy gond nélkül, békésen éldegélnek egymás mellett. Nagyrészt persze asszimilálódtak a Luxenek, de ennek ára volt: korlátozták a képességeiket. Emellett ennek is rengeteg ellenzője van, akik inkább kolóniákban elzárva szeretnék látni őket. És persze a bejelentetlen Luxeneket folyamatosan üldözik. Szóval ez még mindig nem a béke szigete... nagyon nem. Jaj, és megemlítettem már azt az aprócska tényt, hogy törvényellenesek a vegyes párosok? Tehát Luxenek és emberek nem házasodhatnak és nem vállalhatnak gyereket. Igen, ez kicsit - nagyon - disztópikusnak hangzik.

Forrás


Persze ettől még a regény hangvétele könnyed marad, csakúgy, mint az eredeti széria. De bizony most sem lett könnyebb az élet.

Kifejezetten érdekes fokról fokra megtudni, hogyan változott a helyzet azóta, hogy visszaverték az inváziót. Ez bizony nem az a happy end, amit Daemonnak és Katynek elképzeltünk.

És ha már szóba kerültek: Daemon bizony nem maradhat ki ebből a regényből sem!

Na de megújult világ, Evie és Luc párosa és Daemon felbukkanása ide vagy oda, azért a történet maga is izgalmas. Furcsa gyilkosságok történnek és titkokról hull le a lepel folyamatosan. És akkor egy újabb vallomás: rettentően féltem, hogy egy újabb függővéget kapunk, amolyan Luxen-féle falat kaparós függővéget. De jelentem: ez a lezárás teljesen elviselhető. Bár attól még ide nekem a következő könyvet minél hamarabb!

KEDVENC LETT

Nyereményjáték


A mostani játékunk során kicsit fel kell elevenítenetek a múltbéli emlékeiteket a luxen sorozatról, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek, ami természetesen ahhoz fog kapcsolódni. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés már A legsötétebb csillaghoz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


7. Katy blogjának típusa (... blog)


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


10.21. Könyvvilág
10.23. Sorok Között
10.25. Angelika blogja
10.27. Deszy könyvajánlója
10.29. Dreamworld extra
10.31. Veronika's Reader Feeder
11.02. Sorok Között extra
11.04. Dreamworld
11.06. Fanni's Library

Nincsenek megjegyzések