Breaking News

12 sorozat, amit elhanyagoltam, de még szeretnék befejezni

Nem is olyan régen összeszedtem egy bejegyzése 16 olyan könyvet, amik tavaly jelentek meg, de én elmulasztottam őket valamiért.

Viszont vannak más könyvek is, amiket tologatok: az olyan megkezdett sorozataim, amik már legalább 1-2 éve kaptak folytatást, és bár szeretem őket, mégsem fejeztem még be a szériát vagy ha futó sorozatról van szó, nem vagyok aktuális bennük. 

Az egyik nagy akadályozó tényező a megjelenés volt. Hosszú sorozatoknál, főleg, ha sok könyvet olvastam időközben, sajnos állandó problémám a felejtés. Így pedig amikor végre jön a folytatás, újra kéne olvasnom akár 4-5-6 könyvet is, amik elég nagy visszatartó erők. Nem azért, mert rosszak és nem élvezném az újraolvasást, hanem azért, mert annyi a sok jó könyv, és nem érzem reálisnak, hogy minden sorozat minden részét újraolvassam, amikor jön egy új kötet.

12 ilyet szedtem össze, remélem, év végére már rövidebb lesz ez a lista.





Caraval - 1 részt olvastam, 2 rész hátravan

A Caraval sorozatot évekkel ezelőtt kezdtem el, értékelést is írtam az első részről. Tetszett, bár nem éreztem akkor lázat, mint amit sokaknál látok a sorozat kapcsán.
Mindenesetre szeretném folytatni, hogy kiderítsem, később én rátalálnék-e arra, amiért ennyien imádják.




Passenger - 1 részt olvastam, 1 rész hátravan

Ez duológia, szóval nem lehet azt mondani, sok energiát kellene beleölnöm akár az újraolvasásba, és meg is vettem a második kötetet. De az olvasásig már nem jutottam el.




Szunnyadó parázs - 1 részt olvastam, 3 rész hátravan

A Szunnyadó parázs nekem igazi kedvenc lett annak idején, imádtam. Azóta várom, hogy érkezzen esetleg magyarul, de sajnos most már biztos, hogy a Cartaphilus nem fogja folytatni, átvételre pedig a közeljövőben nem sok az esély, mert a kiadók elég sok "hideget" kaptak az ilyesfajta átvételek kapcsán, így nagy eséllyel százszor meggondolják már, mielőtt átvesznek egy más által megbuktatott sorozatot. 

Szóval előbb-utóbb kénytelen leszek beletörődni, hogy angolul kell olvasnom, amit bár szeretek, ennek a konkrét könyvnek az esetében a hihetetlen gazdag nyelv és a varázslatos leírások miatt szerettem volna inkább megmaradni a fordításnál.

Kihagyni viszont vétek lenne.




Never never - 2 részt olvastam, 1 rész hátravan

Rövid könyvek, két részt olvastam, szerettem őket - a harmadik rész is megvan, az olvasásig mégsem jutottam még el, pedig kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás a nagy rejtélyre. Félek a csalódástól, talán tudat alatt ez dolgozott bennem, ezért tologattam ennyit.




Napnak fénye-ciklus - 2 részt olvastam, 2 rész hátravan

Nagy meglepetés volt a számomra ez a sorozat, ugyanis őszintén meglepett, hogy ennyire imádtam. Meg is vettem a soron következő részt, de azóta sem olvastam. Itt főként a gigaméret tartott vissza, mert egy olvasási válság közepén azért két ekkora téglába belekezdeni elég kockázatos. Előbb-utóbb mindenképp szeretném pótolni.




Borbíró Borbála - 3 részt olvastam, 2 rész hátravan


Nagyon hasonló a helyzet itt is, mint a Napnak fénye sorozatnál, már ami a meglepetést illeti. Itt nem féltéglák a könyvek, bár nem is rövidkék, főleg, ha a kis betűméretet is nézzük. A fő visszatartó erőm itt talán az, hogy még be sem szereztem a folytatásokat. Na de majd!




A nyertes trilógia - 2 részt olvastam, 1 rész hátravan


Az első részt nagyon szerettem, a második felejthetőbb volt. De érdekel a vége.




A mediátor - 6,5 részt olvastam, 1 hátravan

A mediátor sorozat tinikorom egyik nagy kedvence, Jesse pedig még mindig simán TOP10-es az álompasi listámon. 
Eredetileg 6 részes volt a sorozat, akkor be is fejeztem, de ahogy sok más sorozatnál, Meg Cabot itt is írt folytatást. A feledik novellát elolvastam angolul, mert feltételeztem, hogy azt nem hozza majd a magyar kiadó, de a teljes, 7. regény kapcsán anno azt a választ kaptam a Cicerótól, hogy jönni fog magyarul. Ezért akkor úgy döntöttem, megvárom. 
Hiba volt, azóta sem jött magyarul és hatalmas a csend körülötte. Lemondtam a magyar megjelenésről. Fájó szívvel.
Angolul kéne olvasnom végre.



Üvegtrón - 4,5 részt olvastam, 3 rész hátravan

Az Üvegtrón pontosan az a kategória, amit írtam a poszt elején: újra kéne olvasnom a korábbi részeket, de az sok-sok oldal és sok-sok idő.




Gonosz fortélyok - 2 részt olvastam, 1 részt hátravan

Az egyik nagy szégyenem: csúnyán lemaradtam az Árnyvadász könyvekkel. A Gonosz fortélyok harmadik részének nekiálltam még angolul, de elég lassan haladtam vele, aztán meg úgy voltam, hogy akkor majd magyarul elkezdem az elejéről, úgyis állt már egy ideje addigra. Ez azóta sem történt meg. Amellett, hogy szeretem az Árnyvadász könyveket, ez a lemaradás azért is fájó, mert sorban szeretem olvasni a könyveket, ezért az utána következő egyik Árnyvadász könyvet sem olvastam még, és a spoilerektől való félelmem erősen befolyásolja azt is, mit és mennyit posztolok itt Árnyvadász témában. 
Sürgősen javítandó ez a hibám.




A Royal család - 3 részt olvastam, 2 hátravan

Kicsit kakukktojás ez a sorozat, mert nem vagyok óriási rajongója, nem is értem a hatalmas rajongást, ami körülveszi a szériát. Kíváncsinak viszont kíváncsi vagyok, úgyhogy szeretném folytatni - már csak azért is, mert remélem, az új főszereplők sztoriját már én is jobban fogom szeretni.




Forbidden Men - 8 részt olvastam, 2 hátravan

Linda Kage Forbidden Men sorozata óriási kedvencem, magyar kiadásra is javasoltam és ha minden igaz, hamarosan érkezik is az első rész a Könyvmolyképző gondozásában.
Viszont a vége előtt abbahagytam. Már csak egy szereplő története volt hátra, és egyszerűen nem akartam elbúcsúzni ettől a bagázstól. Aztán kijött egy másik szemszöges regény is az első részhez, így végül még két részem maradt.
Itt az ideje lezárni - az újraolvasások miatt úgyis velem marad, hiszen ez a sorozat az egyik legtöbbször újraolvasott szériám.

Nincsenek megjegyzések